• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanović: Hrvati u BiH u najslabijem položaju

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je da će politika njegove Vlade prema BiH, a posebno Hrvatima, biti razvojna i optimistična.

 Milanović: Hrvati u BiH u najslabijem položaju Izvor: MONDO

"Oni su u BiH u najslabijem položaju, što je dugoročno neodrživo i za njih i za hrvatski nacionalni interes. Nećemo se postavljati kao patroni Hrvata u BiH, ali mi jesmo njihovi bliski partneri i najbliži prijatelji. Ovo nije samo poštovanje ustavnih kategorija, nego respektovanje stanja koje je nastalo zbog istorijskih okolnosti", rekao je Milanović.

On kaže da će po ulasku Hrvatske u EU, Hrvati iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo imati sva prava koja imaju i svi drugi hrvatski građani prema EU.

"Ne bih volio da ulazak Hrvatske u EU rezultira intenzivnijim iseljavanjem Hrvata iz BiH jer je BiH jednako hrvatska, kao što je srpska i bošnjačka", rekao je Milanović.

On ističe da je cilj hrvatske Vlade uspostavljanje dobrih i stabilnih odnosa sa BiH, postizanje visoke pravne sigurnosti i podsticanje poslovnog ambijenta za sve hrvatske firme koje žele poslovati sa i unutar BiH.

"S kolegama iz BiH razgovaraćemo prije svega o saobraćajnom koridoru od sjevernog prema južnom dijelu Dubrovačke županije. Interes je povezivanje Dubrovnika sa sjevernim dijelom županije i ostatkom Hrvatske. To je suština, a pelješki most je sasvim druga priča", rekao je Milanović za "Večernji list".

On je izrazio želju da jedno od njegovih prvih putovanja bude posjeta BiH, počevši od Sarajeva, Srebrenice, Mostara, Širokog Brijega.

Milanović kaže da kao premijer Hrvatske namjerava otvoreno da razgovara sa političkim, duhovnim i privrednim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE