• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen budžet za 2011.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je odluku Predstavničkog doma i usvojio budžet institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu, u iznosu od milijardu i osam miliona KM.

 Usvojen budžet za 2011. Izvor: MONDO

"Dom naroda je zaključio da zaključci koje je proslijedio Predstavnički dom nisu protivustavni, niti su usmjereni na rušenje ustavnog poretka, već da im je cilj donošenje političke odluke koja omogućava provođenje političkog sporazuma koji stabilizuje prilike u BiH, a koji je potpisalo šest političkih lidera", izjavio je predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić.

Dom je zaključio i da svi nosioci obaveza, koji su obuhvaćeni zaključcima Predstavničkog doma, odlučujući u daljim procedurama treba da omoguće rad i donošenje odluka u skladu sa pravilima koja se odnose na donošenje budžeta.

Tadić je izjavio novinarima da ovim nikako nisu suspendovali, niti omeli zaključke koje im je Predstavnički dom proslijedio, naglasivši da su, ustvari, pomogli Predstavničkom domu u njegovom nastojanju da riješi probleme koje su iza sebe ostavili Savjet ministara BiH i Predsjedništvo BiH.

"Kroz ova dva dana moglo se jasno vidjeti da je Parlamentarna skupština pokazala da je u stanju da čuva Dejtonski mirovni sporazum, prava građana i interese ljudi u BiH i svih segmenata unutar njene strukture", izjavio je Tadić.

Predsjedništvo BiH zaduženo je da u roku od sedam dana formalno sačini akt - zakon o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011, koji će nakon dostavljanja Kolegijum doma uputiti na objavljivanje u Službeni glasnik BiH.

Savjet ministara BiH obavezan je da usvoji odluku o privremenom finansiranju institucija BiH za prva tri mjeseca 2012. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE