• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Ne razumem Holandiju

Rasim Ljajić povezao je protivljenje Holandije da Srbija potpiše SSP sa činjenicom da njihovi vojnici nisu sprečili Srebrenicu.

 Ljajić: Ne razumem Holandiju Izvor: MONDO

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Hačkim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da ne razume protivljenje Holandije da Srbija potpiše Sporazum o stabilizaciji i priključivanju EU.

Ljajić je rekao da su "oni (Holanđani) mogli da spreče zločin u Srebrenici, jer su bili tamo prisutni, a to im je bila i obaveza". "Sada jednu grešku i nepravdu ispravljaju drugom - nepravdom prema Srbiji", rekao je Ljajić Radiju 202, izrazivši bojazan da će "ovo uslovljavanje izazvati politički kontra efekat".

Po njegovim rečima, "stoji" ocena da mi nismo završili saradnju sa Hagom i znamo da imamo obavezu da isporučimo još četiri haška optuženika, ali za Holandiju puna saradnja znači - Ratko Mladić u Hagu.

Ljajić je ponovio da državni vrh Srbije radi sve da i preostali optuženici budu izručeni tom tribunalu, da se radi sve da bi se otvorile arhive za Tribunal, kao i da su svi svedoci oslobođeni obaveze čuvanja tajne i da je na stotine hiljada dokumenata do sada predato tom sudu. "Ne može saradnja s Tribunalom biti samo Mladić u Hagu", rekao je Ljajić i objasnio da je najveći problem to što se begunci dobro skrivaju.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE