• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcioni tim iduće nedelje sa Bramercom

Članovi Akcionog tima za hapšenje preostalih haških begunaca će se tokom sledeće nedelje u Beogradu sastati sa Seržom Bramercom

 Akcioni tim iduće nedelje sa Bramercom Izvor: MONDO

Članovi Akcionog tima za hapšenje preostalih haških begunaca će se, u novom sastavu, tokom sledeće nedelje sastati sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, koji dolazi u posetu Srbiji, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tim sudom, Rasim Ljajić.

"To će biti prilika da predstavimo naše planove, vezane za operativne aktivnosti koje ćemo sprovoditi u potrazi za haškim beguncima, sa ciljem da se ova haška priča šsto pre okonča", rekao je Ljajić Tanjugu.

Kadrovske promene u akcionom timu uslediće nakon nakon formiranja nove Vlade Srbije i personalnih promena, pre svega u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).

Novi članovi tog tima trebalo bi da budu zamenik premijera i novi ministar policije Ivica Dačić umesto Dragana Jočića, i budući šef BIA, nakon što je dosadašnji direktor te agencije Rade Bulatović nedavno podneo ostavku.

Koordinatori tog tima, Ljajić i Vojislav Vukčević, trebalo bi, najverovatnije, da ostanu na tim funkcijama.

Ljajić je naglasio da je "akcioni tim u starom sazivu postigao zapažene rezultate u saradnji sa Tribunalom, čemu su značajan doprinos dali i Jočić i Bulatović".

Za vreme rada prošle vlade veliki broj ljudi se dobrovoljno predao ili bio izručen Haškom tribunalu, i niko ne može da tvrdi da u tom periodu nije bilo saradnje, istakao je Ljajić.

Bramerc će, nakon posete Beogradu, oceniti nivo saradnje tog tima sa Tribunalom, o čemu će obavestiti zvaničnike Evropske unije.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE