• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Menja se tim za saradnju sa Hagom

Rasim Ljajić najavio je da će Akcioni tim za saradnju sa tim sudom delimično biti promenjen.

 Ljajić: Menja se tim za saradnju sa Hagom Izvor: MONDO

Šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić najavio je da će Akcioni tim za saradnju sa tim sudom delimično biti promenjen i da će prvi sastanak tog tela biti održan u ponedeljak, 21. jula.

"To ne znači da stari Akcioni tim nije ostvario rezultate u saradnji sa Haškim tribunalom. Moram da istaknem da je stari saziv ostvario zavidni nivo saradnje i da je veliki broj optuženika isporučen sudu", izjavio je Ljajić, ne precizirajući koji će članovi Akcionog tima biti promenjeni.

Ljajić je u Novom Sadu rekao i da će naredne nedelje u zvaničnu posetu Beogradu stići glavni haški tužilac Serž Bramerc sa kojim će biti razgovarano o svim aspektima saradnje, ali će mu biti ukazano i na neke primedbe koje ima srpska strana.

"Ukazaćemo mu na politiku dvostrukih standarda koja je, nažalost, postala praksa Haškog tribunala, ali smo svesni i naših međunarodnih obaveza", rekao je Ljajić.

Dodao je da Srbija nema pravo da ćuti zbog neprincipijelnosti i nekih presuda Tribunala

"Ali, usmereni smo ka tome da se što pre stavi tačka na hašku priču, jer je to u isključivom interesu Srbije", rekao je on.

Ljajić je dodao da država sprovodi sve redovne operativne aktivnosti u pokušaju da locira i uhapsi preostale haške optuženike, ali iz, kako je rekao, razumljivih razloga, nije želeo da govori o tome.

"Dok ne bude rezultata ne vredi da govorimo o naporima koje ulažemo, jer su to već postale fraze. Očekujemo rezultate, napori će biti sasvim sigurno usmereni ka tome da saradnja sa Tribunalom dobije što pre svoj epilog", rekao je Ljajić.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE