• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Požarevac: Pretnje otporašima posle nesreće

Pripadnik požarevačkog Otpora Momčilo Veljković izjavio je da mu je dan posle nesreće u kojoj je stradao njegov brat stiglo preteće pismo.

 Požarevac: Pretnje otporašima posle nesreće Izvor: MONDO

Pripadnik požarevačkog Otpora Momčilo Veljković izjavio je da je njegov brat Mile Veljković poginuo pod nerazjašnjenim okolnostima, kao i da je u prostorije Otpora dan posle nesreće stiglo preteće pismo.

Veljković je novinarima u Skupštini Srbiji rekao da se o okolnostima prošlonedeljne saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Mile Veljković, Radojko Luković i Aleksandar Mitrović, još nisu oglasili ni policija, ni istraži sudija.

Prema njegovim rečima preteće pismo uvredljive sadržine, naslovljeno na njega, Lukovića i Nebojšu Sokolovića, stiglo u Otpor 11. jula, datirano je sa 10. julom, a potpisao ga je Srpski patriotski savez.

"Voleo bih da je nesrećan slučaj, ali da kamion sa 40 tona peska udari na mostu kola koja su išla pet kilometara na sat i da svi popadaju u Moravu zajedno sa kamionom, a vozač volšebno iskoči kao pravi kaskader i ostane živ i nepovređen, suviše je slučajnosti, uključujući i ovo pismo", kazao je Veljković.

On je rekao da slučaj treba ispitati i izrazio nadu da će novi ministar policije Ivica Dačić to i učiniti.

"Najsrećniji bih bio da je to saobraćajna nesreća, ali ako se ispostavi da je to režirano kao što je bila Ibarska magistrala onda je Srbija otišla do đavola", kazao je Veljković i dodao da preteće pismo nije predato policiji.

Otpor je prema njegovim rečima, ranije primio dvadesetak pretećih pisama koja su predata policiji, ali nikada nije otkriveno ko stoji iza tih pisama.

Požravački novinar Mile Veljković, njegov kolega sa televizije In Aleksandar Mitrović i otporaš Radojko Luković stradali su u teškoj saobrćajnoj nesreći koja je 10. jula dogodila na mostu preko Velike Morave na magistralnom putu koji povezuje Požarevac sa autoputem.

Automobil u kojem su bili stradali survao se u Veliku Moravu, a tek kada je automobil izvučen saznalo se da je i Luković bio u kolima.

Organizacija koja se predstavlja kao "Srpski patriotski savez" poslala je početkom jula pismo predsedniku opštine Loznica Vidoju Petroviću u kojem se preti njemu i njegovoj porodici.

Momčilo Veljković je u Skupštinu Srbije došao u pratnji poslanika Srđana Milivojevića, nekadašnjeg aktiviste Otpora.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE