• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manter:SAD očekuju izručenje Kovačevića

Američki ambasador u Beogradu Kameron Manter izjavio je da SAD očekuju da Srbija obezbedi prisutvo Miladina Kovačevića na suđenju u Americi.

 Manter:SAD očekuju izručenje Kovačevića Izvor: MONDO

"Mi ćemo svim legalnim sredstvima činiti sve da obrezbedimo njegov povratak. Ukoliko se ne vrati i ne izađe pred sud biće begunac do kraja života", kaže za B92 američki ambasador Kemeron Manter.

Kovačević, koji se nalazi u Srbiji, u Americi je optužen za brutalno prebijanje kolege sa univerziteta Brajana Štajnhauera koji je u bolnicu primljen sa teškim povredama glave. Za njim su SAD raspisale crvenu Interpolovu poternicu.

"Njegov povratak u SAD je veoma važan ne samo zbog užasnih povreda koje je pretrpeo Brajan Štajhauer nego i zbog toga što je predstavnik srpskih vlasti pomogao Kovačeviću da izbegne pravdu. U ovom slučaju je prekršen zakon Amerike i mi pozivamo porodicu Kovačević da shvati da je dobrovoljni povratak u Ameriku u najboljem interesu i za njega i za Srbiju", izjavio je ambasador Manter. On je istovremeno demantovao tvrdnje familije Kovačević da su njenom sinu posle incidenta u SAD bila uskraćena mnoga prava.

Kovačević se od nedavno nalazi u Srbiji,a protiv konzula i vicekonzula u Njujorku, koji su mu dali putnu ispravu, ministarstvo spoljnih poslova je pokrenulo postupak.

Ustav Srbije ne predviđa mogućnost izručenje srpskih državljana drugim zemljama.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE