• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Kandidatura za EU u martu ili aprilu

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković očekuje da će Srbija u martu ili aprilu 2009. godine dobiti status zemlje kandidata za članstvo u EU.

 Cvetković: Kandidatura za EU u martu ili aprilu Izvor: MONDO

Cvetković je za Radio televiziju Srbije rekao da će nastavak evropskih integracija i kandidatura za članstvo u EU u martu ili aprilu, omogućiti da Srbiji budu dostupni predpristupni evropski fondovi. On je poručio da su dva osnovna cilja Vlade očuvanje teritorijalnog integriteta i bolji život građana i da su sa tim ciljevima povezani svi ostali ciljevi.

Ocenio je da je usvajanje rezolucije o Kosovu u Skupštini Srbije jasan signal da se u tom pogledu uspostavlja kontinuitet nove vlasti sa prethodnim vladama.

Prema Cvetkovićevim rečima, očuvanje teritorijalnog integriteta "svodi se na to kako će ljudi na Kosovu živeti bolje u ekonomskom i bezbednom smislu". "Generalna ideja je da ne prihvatimo i nikada nećemo prihvatiti nezavisnost Kosova", rekao je Cvetković.

Ocenivši da se iz budžeta Srbije za Kosovo izdvajaju značajna sredstva, Cvetković je dodao da će se raditi na njihovom efikasnijem trošenju i da će biti izdvojeni i dodatni iznosi ako za to bude bilo potrebe. "Moraju se pregledati kanali distribucije tih sredstava i da li ona pogađaju pravi efekat", rekao je premijer.

Govoreći o odlaganju skupštinske rasprave o rezoluciji o Kosovu, Cvetković je ocenio da je to dobro rešenje jer je time stvoren vremenski prostor za diskusije. Objasnio je da su pojedine opozicione stranke smatrale da nisu u dovoljnoj meri učestvovale u pripremi te rezolucije, da je to presedan i da bi žele da se političkom nivou obavi što više razgovora na tu temu.

Cvetković je rekao da je nakon nedelju dana rada Vlade zadovoljan kadrovima u Vladi i ocenio da je njihova saradnja jako dobra, bez obzira iz kojih su stranaka.

On je kazao da Vladu zamišlja kao zajednički tim koji radi na "ozbiljnom projektu boljeg života" a sebe kao nekog ko će to da "iskordinira". "Mislim da je uspeh te vlade da na kraju njenog mandata ostane nešto opipljivo", rekao je Cvetković i kao primer naveo smanjenje broja nezaposlenih, ili popravke pruga i puteva.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE