• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija vraća povučene ambasadore?

Postoji mogućnost da Srbija vrati ambasadore koje je povukla iz zemalja koje su priznale Kosovo, pišu Njujork tajms i IHT.

 Srbija vraća povučene ambasadore? Izvor: MONDO

Postoji mogućnost da Vlada Srbije vrati ambasadore koje je povukla iz zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova, pišu Njujork tajms i Internešenel herald tribjun (IHT), ocenjujući da Beograd razmatra takav potez kako bi pokazao čvrstu orijentisanost ka Zapadu.

U gotovo istovetnim tekstovima, oba lista se pozivaju na izjavu ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, kojeg opisuju kao prozapadno orijentisanog, datu pirlikom posete Parizu da je nova Vlada Srbije "rešena da obnovi veze sa Briselom i Vašingtonom, iako je Beograd i dalje protiv nezavisnosti Kosova".

Jeremić je rekao, navodi Internešenel herald tribjun, da će sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem uskoro razgovarati o vraćanju ambasadora u oko 20 država u kojima Srbija ima diplomatska predstavništva i da je to "odraz novog konstruktivnog pristupa Srbije odnosima sa EU i SAD".

"Dva glavna cilja nove vlade su integracija Srbije u EU i nastavak diplomatske borbe za odbranu suvereniteta i očuvanje teritorijalnog integriteta naše države", rekao je Jeremić, dodajući da je Beograd spreman da sarađuje sa svim stranama, uključujući kosovske zvaničnike, kako bi se rešilo pitanje Kosova.

IHT ističe da, iako je izgledalo da je ton Beograda po pitanju Kosova umereniji, Jeremić jasno kaže da se politika Srbije prema nezavisnosti Kosova nije promenila.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE