• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština grada u ponedeljak, 21. jula

Odbornik DS Branislav Belić, koji kao najstariji predsedava skupštini Beograda, izjavio je da će ta skupština biti konstituisana u ponedeljak.

 Skupština grada u ponedeljak, 21. jula Izvor: MONDO

Belić agenciji Beta nije mogao da potvrdi da li će umesto funkcije predsedavajućeg obavljati funkciju predsednika Skupštine i dodao da će "u roku od 30 dana će biti odlučeno ko će šta pokrivati".

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je da se traži rešenje kojim bi se dobio dodatni rok za konstituisanje Skupštine grada Beograda.

Antić nije želeo da agenciji Beta potvrdi nezvanične informacije da je postignut dogovor sa Demokratskom strankom da se kao privremeno rešenje za predsednika Skupštine grada Beograda izabere Branislav Belić koji kao najstariji odbornik iz DS predsedava konstitutivnoj sednici skupštine grada. Takvim rešenjem bi se dobio dodatni rok od 30 dana.

Antić je rekao da se rešenje za dodatni rok traži najpre u SPS-u i u koaliciji SPS-PUPS-JS i da dogovori sa drugim strankama još nisu na redu.

Skupština grada smatra se konstituisanom izborom predsednika skupštine i postavljenjem sekretara skupštine. Rok za konstituisanje, kako skupština ne bi bila raspuštena i raspisani novi izbori, iznosi 60 dana od završetka izbora, što je u slučaju Beograda 22. jul.

Rok za izbor gradonačelnika, koga predlaže predsednik Skupštine grada, i gradskog veća jeste mesec dana od izbora predsednika Skupštine grada.

Ako se to ne učini u tom roku, skupština jedinice lokalne samouprave može se raspustiti. Odluku o raspuštanju skupštine jedinice lokalne samouprave donosi vlada na predlog Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda prekinuta je 14. jula nakon verifikacije odborničkih mandata, a nastavak sednice nije zakazan, jer još nije formirana skupštinska većina.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE