• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelić: Nećemo trgovati Kosovom zarad EU

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je da Srbija nikad neće pristati "ni na kakvu ucenu" oko Kosova.

 Đelić: Nećemo trgovati Kosovom zarad EU Izvor: MONDO

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je da Srbija nikad neće pristati "ni na kakvu ucenu" oko Kosova zarad članstva u Evropskoj uniji (EU).

"Srbija nikada neće trgovati našom južnom pokrajinom. Ukoliko nas, ne daj bože, neko stavi pred taj izbor, mi ćemo izabrati Kosovo. To su veoma jasne stvari", rekao je Đelić u intervjuu za "Politiku".

On je istakao da niko od evropskih zvaničnika nikada nije ni na koji način zatražio od Srbije priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova da bi ona nastavila put ka Evropi.

Đelić, koji je i ministar za nauku i tehnološki razvoj, izrazio je uverenje da će Srbija postati kandidat za članicu EU do kraja 2008.
godine, a da će u istom roku Unija ukinuti i vize za građane Srbije.

On je, međutim, podsetio da će brzina sticanja kandidature zavisiti od izveštaja glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca o saradnji Srbije s tim sudom.

Govoreći o odnosima unutar koalicije "Za evropsku Srbiju", Đelić je rekao da je "sve u redu" i da stranke koje učestvuju u tom savezu moraju da gaje solidarnost.

Đelić je nazvao "glasinama" medijske spekulacije da Srpski pokret obnove, G17 plus i Liga socijaldemokrata Vojvodine "peru ruke" od koalicije sa socijalistima i svu odgovornost svaljuju na lidera DS-a, predsednka Srbije Borisa Tadića.

"Naša koalicija je složna, a Tadić i DS su stožer oko kojeg su se drugi okupili. Mi imamo najveću dozu odgovornosti i moramo naći rešenja za sve situacije i pitanja", kazao je Đelić.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE