• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Presječeni kablovi od kočnica na vozilu tužiteljke

Autor mondo.ba

Diana Kajmaković, postupajući tužitelj u predmetu "Zijad Turković i drugi" suočava sa sa novim prijetnjama po život. Naime, na njenom automobilu je za sada nepoznati počinilac presjekao i otkinuo kablove koji kontrolišu kočnice.

 Presječeni kablovi od kočnica na vozilu tužiteljke Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Da su kablovi presječeni primijetio je suprug Kajmakovićeve, koji je kad je pokrenuo vozilo shvatio da kočnice ne rade, piše "Dnevni avaz" uz konstataciju da je počinilac mogao postaviti i eksplozivnu napravu pod vozilo.

Ispred zgrade u kojoj stanuje Kajmakovićeva, policija je obavila uviđaj, vozilo je odvezeno na vještačenje, a tokom policijskog uviđaja Ulica Edhema Eke Džubura na Ilidži bila je potpuno blokirana.

Ovo je još jedan u nizu napada na tužiteljku, a kako saznaje sarajevski list na prethodnih nekoliko ročišta Turković joj je prijetio te je joj je u više navrata ničim izazvan zlokobno izjavljivao saučešće riječima „Bašum sagosun“.

Turković je prvostepenom presudom Suda BiH osuđen na 40 godina zatvora kao i Milenko Lakić Laki, dok je Saša Stjepanović dobio 12 godina robije uz njih je na pet godina osuđen Fadil Aljović, a Muamer Zahitović Ševrtko na tri godina zatvora.

Automobil državne tužiteljke Diane Kajmaković, koja je "potpisnica" optužnice protiv zločinačke organizacije Zijada Turkovića i koju upravo zbog tog predmeta čuva policija, bio je i ranije meta napada. Nakon što Škoda Oktavia ukradena iz garaže, kasnije je isječena, odnosno izbušena zadnja guma na vozilu koje je bilo parkirano ispred zgrade na Ilidži u kojoj Kajmakovićeva stanuje.

Škoda Oktavia je "nestala" iz garaže u decembar prošle godine, a nađena je nekoliko dana kasnije napuštena i poprilično oštećena. I tada je tužiteljku Kajmaković čuvala policija, navodno SIPA, čiji pripadnici nisu čuli obijanje, odnosno rezanje vrata garaže.

Pored automobila, provaljeno je i u vikendicu tužiteljke Kajmaković na području opštine Hadžići. Tada su provalnici na vratima vikendice ostavili natpis "pi..a". I pored prijetnji, Kajmaković je pristupila ročištu u Sudu BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE