• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasić u blogu pozvao Dodika na ostavku

Autor mondo.ba

Na Internetu se danas digla velika prašina oko teksta bivšeg generalnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića, koji je putem svog zvaničnog bloga zatražio da Milorad Dodik napusti mjesto predsjednika SNSD-a. Vasića podržao i Igor Radojičić

Milorad Dodik treba napustiti mjesto predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), poručio je Rajko Vasić u svome blogu.

Vasić je zatražio da se Dodik povuče sa mjesta predsjednika SNSD-a, te da se odvoji od "organizacije i kadrovske politike".

"Saveza nezavisnih socijaldemokrata je liderska stranka koja je nadrasla ulogu svog Predsjednika. Dodik je zbog toga počeo da depresira Stranku, njenu organizaciju, primjenjujući metode stare 10 godina kao što su raspuštanje opštinskih odbora, čak u godini izbora, potpunim voluntarizmom u kandidatskom procesu i u sklapanju ministarskog mozaika čime je Stranka onemogućena da konzumira plodove svog rada i izborni rezultat", napisao je Vasić na svom blogu i dodao da se Dodiku treba ponuditi pozicija "počasnog predsjednika Stranke".

Ostavka zbog vrijeđanja studenata

Rajko Vasić bio je ministar informisanja u Vladi Republike Srpske i direktor Biroa za odnose sa javnošću od 1998. do 2000. Obavljao je dužnost izvršnog sekretara Saveza nezavisnih socijaldemokrata, ali je u junu 2013. podnio ostavku na tu funkciju zbog reakcija na kolumnu koju je objavio na svom blogu, a u kojoj je banjalučke studente koji su protestovali tražeći izgradnju četvrtog paviljona u studentskom domu "Nikola Tesla" nazvao "kopiladima" i "instruisanim stilistima u probi masovnih scena".

Vasić je takođe naveo da se Dodik treba spremati za poziciju "člana Predsjedništva BiH od 2018" jer pretpostavlja da će "Ivanić dotle značajno devastirati tu poziciju" i oslabiti poziciju RS-a u tom zajedničkom organu na nivou BiH.

Vasić Dodiku zamjera što je "omogućio nepodnošljivi nivo eskterne moći i eksternog uticaja u stranci, na svim nivoima i procesima", kao i to što je Dodik u SNSD uveo "feudalno-menadžerske profile ličnosti koji nisu došli iz organizacije i nisu osposobljeni za organizaciono djelovanje".

Zbog svega ovog Vasić predviđa krah SNSD-a na izborima 2018. godine.

Na kraju Vasić navodi da su sve organizacione odluke Dodika u posljednje tri godine bile pogrešne.

Nakon Vasićeve objave odmah se oglasio i visoki funkcioner SNSD-a Igor Radojičić koji je naveo da je ovo "najbolja, sistematična analiza stanja u SNSD ikad napisana".


Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krenulo je!

Op, op, Milojevicu! Idemo lagano! Vrijeme je i bilo.

Radojko

Ispade da je vasić već od Mile

MONDO REPORTAŽE