• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: U SNSD-u nema podjela

Autor SRNA

U Savezu nezavisnih socijaldemokrata nema problema i podjela, izjavio je večeras predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović.

 Radmanović: U SNSD-u nema podjela Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Radmanović je istakao da u SNSD-u ima različitih mišljenja, jer je velika politička partija, najmoćnija na ovim prostorima i sa velikim brojem članova, ali da nije tačno da je podijeljena na neke grupe.

"To su manipulacije i takve priče nisu dio politike", rekao je Radmanović za Alternativnu televiziju i dodao da je SNSD dovoljno jak i čvrst da izdrži sve pritiske.

Radmanović kaže da je Rajko Vasić važan čovjek u SNSD-u i da ne razumije neke od ocjena koje je iznio na svom blogu.

"Njegovo pisanje sam doživio kao demokratski istup jednog važnog člana SNSD-a, ali teško doživljavam što se o svemu raspravlja posredstvom portala i blogova. Mjesto za tako nešto je sjednica organa stranke. Pripremamo sjednice Izvršnog i Glvnog odbora SNSD-a, jer znamo šta nas čeka u ovoj godini", naveo je Radmanović.

Prema njegovim riječima, nije suština Vasićeve priče da treba da se povuče predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, nego je suština u izbornim rezultatima i radu na terenu.

Radmanović je naglasio da će se teško saglasiti sa Vasićem da je SNSD izgubio izbore.

"SNSD nije izgubio prošlogodišnje izbore. Tačno je da smo imali slabiji rezultat nego prije četiri godine, da smo izgubili jednu od dvije ključne funkcije, ali je isto tako tačno da je SNSD-ov lider Milorad Dodik ponovo predsjednik Republike Srpske, da SNSD ima najviše mandata i da je formirao vlast u Srpskoj", zaključio je Radmanović.

POTEZI KOALICIONIH PARTNERA NA NIVOU BiH KATASTROFALNI PO RS

Radmanović je ocijenio da prvi potezi novih koalicionih partnera na nivou BiH izgledaju katastrofalno po Republiku Srpsku.

"Potpuno sam šokiran onim što je u prvih mjesec dana rada prihvatio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. On je prvim potezima i koracima 'nasjeo' na priču iz Sarajeva da uradi nešto što je van Ustava", rekao je Radmanović, koji je obavljao funkciju člana Predsjedništva BiH od 2006. do 2014. godine.

On je za Alternativnu televiziju istakao da je izjava Predsjedništva BiH o EU integracijama van nadležnosti ove institucije po ustavima BiH i Republike Srpske.

"O tome bi Ivanić trebalo da vodi računa. Stalno imamo ponude iz Sarajeva da se uradi nešto van Ustava i protiv entiteta, što je nedopustivo", dodao je Radmanović. On je naglasio da Predsjedništvo BiH prema postojećem Ustavu BiH ima dovoljno ovlaštenja.

"Ova institucija se ne može opredijeliti za preuzimanje entitetske nadležnosti. To remeti ukupne odnose u BiH, kao i činjenica da je parlament BiH sa novom većinom ušao u rušenje nekih ustavnih rješenja, što je problem za Republiku Srpsku", kaže Radmanović.

Prema njegovim riječima, autonomija Republike Srpske postoji, ali svi iz Sarajeva žele da je umanje.

"Nevjerovatno je da se Ivanić upustio u priču o ovoj izjavi. Ovdje je riječ o poltronskom odnosu prema EU dijela političara, jer inicijativa EU nije ništa posebno", zaključio je Radmanović.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Naravno

Naravno da nema. BN i Vasković čitavu programsku šemu zasnivaju na pljuvanju po Dodiku i SNSD. Po njihovom SNSD je do sada već 6 puta trebao da se ugasi, izgubi već treće izbore u nizu ... Al njihov problem, mogu vam pljunuti pod prozor. Totalno su neprofesionalni

MONDO REPORTAŽE