• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Episkop Vasilije: Pokušali da me napadnu!

Episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije rekao je da ga je u Sarajevu pokušala napasti jedna osoba, ali da je to spriječila policija.

 Episkop Vasilije: Pokušali da me napadnu!  Izvor: MONDO

"Bio je to pokušaj napada nepoznatog lica na mene, ali je policija brzo reagovala i efikasno spriječila napad, na čemu smo im zahvalni'', izjavio je vladika Vasilije u intervjuu za Informativnu službu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Incident se dogodio na izlasku iz zgrade Međureligijskog vijeća, na putu prema zgradi Mitropolije, nakon sjednice Vijeća održane u srijedu, 30. septembra.

Istakavši da je na sjednici govorio o davno otvorenom pitanju zgrade Bogoslovije u Sarajevu koje nije riješeno do sada , vladika Vasilije je pozvao međunarodnu zajednicu da ukazom vrati zgradu Bogoslovije Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC).

"Kazao sam mnogo puta do sada da je federalna Vlada to mogla da učini i završi u veoma kratkom roku, ali pošto nije, onda pozivam predstavnike međunarodne zajednice, koji svoj posao vide u ravnopravnom statusu i tretmanu svih ljudi, da pokažu i opravdaju svoje naznačenje u BiH. Iznenađeni smo da međunarodna zajednica do sada samoinicijativno to nije učinila. Neka jednostavno ukazom vrate zgradu SPC'', rekao je vladika Vasilije.

On je istakao da se mjesecima manipuliše sa crkvom u Konjević Polju, ali da je SPC tu uradila svoje i da sada neko svjesno želi da odugovlači pozitivno rješenje. Dok nadležni, dodao je on, ne riješe to pitanje, a očigledno je da ne žel,e jer se onda gubi jedno pitanje kojim su mnogi manipulisali, u hramu u Konjević Polju će se od sada, svake nedjelje, redovno vršiti bogosluženja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE