• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popis imovine u devet opština RS

OHR i NATO trebaju da posjete katastarske kancelarije u devet opština RS kako bi dobili informacije o državnoj i vojnoj imovini.

 Popis imovine u devet opština RS Izvor: MONDO

Timovi OHR-a za popis imovine, u kojima su i pripadnici NATO-a, posjećuju ili će tek da posjete katastarske kancelarije opština Krupa na Uni, Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica i Oštra Luka radi dobijanja informacija i dokumentacije o državnoj i vojnoj imovini.

Osim toga, timovi OHR-a bili su ili će biti i u katastrima opština Prijedor, Doboj , Modriča i Teslić, saznaje "Glas Srpske" od izvora bliskog OHR-u.

Portparol OHR-a Mario Brkić rekao je da "NATO pravni savjetnici asistiraju u kompletiranju popisa vojne imovine, dok se OHR fokusira na popis državne imovine".

Sve informacije koje treba da prikupe ovi timovi su javne i nema razloga da se sprečava pristup tim informacijama, istakao je on i dodao da je riječ o ispunjavanju dva od pet uslova za zatvaranje OHR-a i tranziciju u specijalnog predstavnika EU.

Portparol MUP-a RS Mirna Šoja rekla je da je OHR obavijestio MUP RS o posjetama dvočlanih timova OHR-a opštinskim katastrima radi kontrole dokumentacije o državnoj imovini, ali da nisu pominjani pripadnici NATO-a.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE