• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zahtjev o referendumu pred skupštinom RS

Predstavnici NVO "Izbor je naš" predali su Narodnoj skupštini RS zahtjev za raspisivanje referendum o ulasku BiH u NATO.

 Zahtjev o referendumu pred skupštinom RS Izvor: MONDO

Zahtjev je potpisima podržalo 3.000 građana Srpske.

Predsjednik SNP-a Dane Čanković rekao je Srni da je ova nevladina organizacija, polazeći od pretpostavke da se članstvo u NATO savezu ostvaruje po principu dobrovoljnosti, 24. juna započela sa prikupljanjem potpisa građana RS koji traže da se na to suštinsko pitanje za RS odgovor da na referendumu.

"Ukoliko postoje odluke institucija RS o pristupanju tom savezu one su u svojoj suštini nelegitimne, jer za tako važno pitanje političari nisu dobili povjerenje naroda", smatra Čanković.

On zaključuje da bi političari građanima RS mogli ponuditi i druge mogućnosti, od vojne neutralnosti do ulaska u Organizaciju za kolektivnu bezbjednost, čije su članice Rusija, Bjelorusija, Jermenija i druge zemlje, pa tek onda ako su i te članice zainteresovane za ulazak u NATO, da istovremeno sa njima uđe u taj vojni savez.
Nakon što je na Samitu NATO-a u Bukureštu od 1. do 4. aprila prošle godine BiH pozvana u program Intenziviranog dijaloga, ispunjeni su preduslovi za pristupanje programu MAP. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE