• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bin Ladenova poruka na BiH sajtu

Na bosanskohercegovačkom sajtu "Put vjernika" postavljena je nova audio poruka Osame bin Ladena sa prevodom na bošnjački jezik.

 Bin Ladenova poruka na BiH sajtu Izvor: MONDO

Snimak nosi potpis Al Sahaba ili "Oblaka", propagandnog krila Al Kaide.

"Uskoro će se sleći prašina rata u Avganistanu, nakon čega nećete naći trag nijednog Amerikanca, jer će oni otići daleko preko Atlantika, ako bog da, i ostaćemo samo mi i vi, da se potlačeni osvetimo tlačitelju", navodi se u poruci najtraženijeg svjetskog teroriste.

Ova poruka objavljena je na sajtu "Put vjernika" poslije serije poziva na džihad i raznog propagandnog materijala talibana iz Avganistana, čečenskih radikalnih islamista i akcija "Bagdadskog snajperiste", pišu "Nezavisne novine".

"Inteligentan čovjek ne traći svoj novac i sinove radi bande kriminalaca u Vašingtonu, a sramota je za nekog da bude u savezu čiji glavni zapovjednik nema obzira prema ljudskom životu i namjerno bombarduje stanovnike iz vazduha, a ja sam svjedok tome. Onda dolaze humanitarci, i kad im postane jasno da su ubijeni bila djeca, američika "velikodušnost" se izljeva u svom izobilju i daje rodbini žrtava po 100 dolara za svako ubijeno dijete", stoji u navodnoj poruci najtraženijeg teroriste na svijetu.

"Da ste vidjeli šta su vaši američki saveznici i njihovi pomagači uradili u sjevernom Afganistanu, kako su spakovali hiljade Talibana u kontejnere kao sardine, zaključali ih dok nisu pomrli ili bili bačeni u rijeku, razumjeli bi ste razloge krvavih događaja u Madridu i Londonu", navedeno je u ovoj poruci objavljenoj na putvjernika.com.

Iza ovog sajta, navodno, se nalazi vođa vehabijske zajednice iz Gornje Maoče kod Brčkog Nusret Imamović, čije je poruke ranije prenosio poput one u kojoj objašnjava vjernicima kako samoubilački napadi nisu zabranjeni, te da ih treba koristiti "u izuzetnim prilikama i situacijama".

Imamović i vlasti iz Tuzle već duže vrijeme spore se oko škole u Gornjoj Maoči, koju su njegovi sljedbenici okupirali i uče djecu prema školskom programu Saudijske Arabije.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE