• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo: Otkud NATO u banjalučkom katastru?

U Ministarstvu odbrane BiH nisu upućeni zbog čega su i po čijem nalogu advokati NATO-a tražili vojnu dokumentaciju u banjalučkom katastru.

 Ministarstvo: Otkud NATO u banjalučkom katastru? Izvor: MONDO

Zamjenik ministra odbrane BiH Marina Pendeš rekla je za "Glas Srpske" da je to za nju nova informacija i da NATO jedino pomaže prilikom planiranja strateških dokumenata i u prenošenju iskustava ostalih zemalja kako bi BiH pristupila NATO savezu.

 Drugi zamjenik ministra odbrane BiH Zdravko Marjanac kaže da zna da je tražena dokumentacija o poligonu na Manjači i kasarni "Kozara", ali ne zna zbog čega je to potrebno NATO-u.

 Marjanac je rekao za "Glas" da je posao oko popisa perspektivne vojne imovine uglavnom završen, ali da spisak neperspektivne vojne imovine nije završen.

 Već nekoliko dana članovi tima OHR-a za popis državne imovine sa advokatima NATO u katastrima nekoliko opština u RS pokušavaju da izuzmu podatke o imovini. Advokati NATO-a idu sa službenicima OHR-a kako bi uzeli podatke o vojnoj imovini.

"Glas" piše da je Radna grupa za popis državne imovine dobila sugestiju OHR-a da obustavi aktivnosti kako se ne bi remetio popis koji provodi OHR.

Po završetku popisa, OHR bi trebalo da dostavi ovoj radnoj grupi izvještaj o imovini ukoliko ona u međuvremenu ne bi bila ukinuta. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE