• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko i Blažević osudili nerede u Širokom

Valentin Incko i Miroslav Blažević izrazili ogorčenje zbog navijačkih nereda u Širokom Brijegu u kojima je smrtno stradao Vedran Puljić (24)

 Incko i Blažević osudili nerede u Širokom Izvor: MONDO


Visoki predstavnik Valentin Incko i selektor fudbalske reprezentacije BiH Miroslav Blažević izrazili su u nedjelju naveče ogorčenje i zabrinutost zbog nereda koji su se dogodili u Širokom Brijegu u kojima je smrtno stradao jedan navijač fudbalskog kluba Sarajevo, a više od 20 lica je povrijeđeno.

Navijač Vedran Puljić (24) preminuo je od posljedica povreda zadobijenih tokom sukoba između navijača Sarajeva i Širokog Brijega, koji su izbili prije početka fudbalske utakmice u Širokom Brijegu.

Incko je u programu sarajevske Federalne televizije rekao da je smrt navijača tragedija za cijelu BiH i da pojedinci, koji su odgovorni za ovo nasilje, moraju biti dovedeni pred lice pravde.

"Svi smo šokirani i žalosni", kazao je Blažević, dodajući da su ovakvi neredi nešto što je najmanje očekivao u sadašnjem trenutku. On je kazao da se svi moraju angažovati kako bi se iskorijenilo "takvo primitivno ponašanje".

U sukobima koji su u nedjelju popodne izbili u Širokom Brijegu ubijen je 24-godišnji navijač FK Sarajevo Vedran Puljić, saopštili su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Na konferenciji za novinare, održanoj u Širokom Brijegu, potvrđeno je da je Puljić preminuo od ozljeda dobijenih tokom sukoba među navijačima Sarajeva i Širokog Brijega.

Prema policijskim izvorima, tokom nereda ozlijeđeno je 16 policajaca, uključujući komandanta i zamjenika komandanta policijske stanice u Širokom Brijegu.

U tim sukobima, pema policijskim tvrdnjama, povrijeđeno je i petnaest navijača od kojih šest teže, a policija je uhapsila dvadeset osoba koje su učestvovale u neredima.

Situacija u Širokom Brijegu se smirila nakon što su policiji u tom gradu stigla policijska pojačanja iz Mostara.

(MONDO/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE