• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Hajka za napadačem na maloljetnika

Policija Kantona Sarajevo i dalje traga za maloljetnim napdačem koji je u trolejbusu gradskog saobraćaja u Sarajevu nožem napao A.S. (16).

 Sarajevo: Hajka za napadačem na maloljetnika Izvor: MONDO

"Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo obaviješteni su da je u 12.50 časova da je u trolejbusu GRAS-a, koji je saobraćao Ulicom deseta transferzala, maloljetnik izboden nožem", rekao je Nefić.

On je naglasio da je povrijeđeni maloljetnik prevezen u Centar za ugrentu medicinu Kliničkog centra Koševo, gdje su konstatovane teške tjelesne povrede.

"Povrijeđeni mladić je ostao na liječenju na Klinici za torakalnu hirurgiju, dok se izvršilac udaljio u nepoznatom pravcu. On je od ranije poznat policiji i za njim se traga", dodao je portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Nefić je naglasio da je o ovom događaju obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je ovlastio službenike da izvrše uviđaj, što je i učinjeno.

Portparol Kliničkog centra Koševo Biljana Jandrić izjavila je Srni da je povrijeđeni zbog krvarenja u grudnom košu dreniran i da će biti prebačen na Torokalnu kliniku. Prema njenim riječima, stanje šesnaestogodišnjaka je trenutno stabilno.

Prema nezvaničnim navodima portala sarajevo-x.com, napadač je Smail Osivčić, koji je od ranije poznat policiji, i koji je nakon napada pobjegao s lica mjesta, te policija za njim intenzivno traga.

Motiv napada je za sada nepoznat. Trolejbus u kojem je zboden mladić isključen je iz saobraćaja zbog uviđaja, dok su ostali trolejbusi normalno saobraćali.

Istovremeno, nekoliko stotina navijača FK “Sarajevo” i građana Sarajeva okupilo se ispred Predsedništva BiH u znak protesta protiv ubistva Vedrana Puljića (24), koji je ubijen u nedelju tokom navijačkih nereda u Širokom Brijegu.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE