• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj: Narkodileri priznali krivicu

Petorica narkodilera priznali krivicu za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

 Doboj: Narkodileri priznali krivicu Izvor: MONDO

Dobojsko Okružno tužilaštvo, obavijestilo je na glavnom pretresu, sudsko vijeće Okružnog suda Doboj da je zaključen sporazum o priznavanju krivice sa pet od šest osoba iz ovog grada koji su optuženi za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.        

Sporazum o priznavanju krivice zaključili su Željko Stevanović (32), Mitar Božičković (23), Dalibor Đalić (24), Admir Veličanin (24) i Dragiša Šurbat (38), dok će Sudsko vijeće u nastavku glavnog pretresa, 8. oktobra, objaviti odluku u vezi Sporazuma i pritvora.

U predmetu protiv šestog optuženog Saše Vidovića (32), koji nije zaključio sporazuma sa tužilaštvom, nastavak glavnog pretresea zakazan je za 9. oktobar.

Tuћioci Mladen Simić i Vaja Todorović predložili su predsjedniku Sudskog vijeća Vojki Pređić da se optuћenom Ћeljku Stevanoviću izrekne kazna zatvora od tri godine i 10 mjeseci, Mitru Božičkoviću dvije godine i šest mjeseci, Daliboru Đaliću deset mjeseci, Admiru Veličaninu dvije godine i devet mjeseci i Dragiši Šurbatu godina i devet mjeseci.

Oni se nalaze u pritvoru od 21. februara i na ročištu za izjašnjavanje o krivici, 28. avgusta, povodom potvrđene optћnice Okruћnog tužilaštva Doboj, izjasnili su se da nisu krivi za krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Prema optužnici, oni su bili dio mreže od dvije višečlane grupe koje je dobojska policija uhapsila od 21. do 25. februara tokom akcije na suzbijanju trgovine drogom pod nazivom "Gradina" i koji su se bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području opštine Doboj i susjednih opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Prilikom pretresa njihovih stanova i ostalih prostorija koje su koristili, kao i njihovih automobila, pronađeno je i oduzeto 446 tableta "ekstazija", 660 grama droge "spid", oko 300 grama heroina i 240 grama marihuane, kao i više eksplozivnih naprava, mobilnih telefona i novca za koji se sumnja da potiče od prodaje droge. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE