• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dopunjen izvještaj protiv pripadnika Armije BiH

Tužilaštvu BiH dostavljen dopunjeni izvještaj protiv pripadnika Armije BiH za zločine u akcijama "Grmeč 94" i "Sana 95".

 Dopunjen izvještaj protiv pripadnika Armije BiH Izvor: MONDO

Ministarstvo unutrašnjih poslova  Republike Srpske ,Centar javne bezbjednosti Banjaluka, dostavilo je dopunu Izvještaja Tužilaštvu BiH protiv devet pripadnika Petog korpusa Armije BiH zbog sumnje da su, nad civilnim stanovništvom i pripadnicima Vojske Republike Srpske sa područja zapadnokrajiških opština u toku provođenja vojnih akcija "Grmeč 94" i "Sana 95", počinili krivična djela protiv čovječnosti i vrijednosti zaštićene Međunarodnim pravom.

Iz kabineta direktora Policije saopšteno je da su - kao pripadnici Armije BiH provodivši organizovanu akciju pod nazivom "Sana 95" u toku 1995. godine - osumnjičena da su za vrijeme oružanih sukoba u BiH, planirala, naredila, pokrenula i podstrekavala napade na civilno stanovništvo, naselja, pojedine civilne osobe na području opštine Bosanski Petrovac i Ključ, kada je, zbog namjernog nanošenja teških povreda, život izgubilo više desetina civila.

Prema prikupljenim podacima, utvrđeno je i dokumentovano da su nestala i poginula 63 civilna lica srpske nacionalnosti na području opљtine Bosanski Petrovac, kao i 27 Srba civila na području opštine Ključ. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE