• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP podnosi prijavu protiv "Fokusa"

Partija demokratskog progresa tužiće novinara "Fokusa" zbog objavljenog teksta da ova partija navodno želi da ruši vlast RS.

 PDP podnosi prijavu protiv "Fokusa" Izvor: MONDO

Partija demokratskog progresa (PDP) najavila je da će ova stranka podnijeti prijavu o izvršenom krivičnom djelu protiv NN lica zbog tekstova objavljenih u dnevnom listu "Fouksu" u kojim su optuženi članove ove stranke da zajedno sa nekim nevladinim organizacijama i predsjednikom Demokratske partije Draganom Čavićem i predstavnicima međunarodne zajednice na mitingu u Banjaluci žele da ruše vlast sa premijerom Miloradom Dodikom na čelu.

"Mi ih želimo srušiti, ali na parlamentarnim izborima", rekao je član Glavnog odbora PDP-a Siniša Đorđević.

On je novinarima u Banjaluci rekao da će ova stranka zahtijevati od nadležnih organa da u okviru svojih ovlaštenja provjere objavljene informacije i da o rezultatima obavijeste javnost.

Generalni direktor dnevnog lista "Fokus" Zoran Šarenac, s druge strane tvrdi, da je "Fokus" otkrio namjeru PDP-a i DP da, uz pomoć stranaca, žele da sruše ustavni poredak RS aktuelnu vlast.

"Čavić je javno izjavio da je za njega bitnije građansko, a ne nacionalno, a PDP da želi ukidanje entitetskog glasanja", kaže Šarenac.

Prema njegovim riječima, "Fouks" je objavio da ove dvije stranke žele unutarnu BiH i da se najavljeni sastanak u bazi "Butmir" dogodio mnogo ranije i to na Čokorskim poljima kod Banjaluke na Čavićevom privatnom imanju.

"Ako to nije tačno, spremni smo da odgovaramo za narušavanje ugleda te dvije partije", kaže Šarenac.

Šarenac kaže da iza inicijala "erf", kojim je potpisan sproni tekst stoji Redakcija "Fokusa" i on kao direktor, te ističe da je spreman odazvati se svakom pozivu za utvrđivanje činjenica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE