• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knezović pobjegao, pucali i navijači Sarajeva?

Osumnjičeni za ubistvo navijača Vedrana Puljića pobjegao iz ruku sudske policije! Objavljen snimak navijača Sarajeva koji drži pištolj.

 Knezović pobjegao, pucali i navijači Sarajeva? Izvor: MONDO

Oliver Knezović, osumnjičeni za ubistvo navijača Vedrana Puljića, pobjegao je iz ruku sudske policije, potvrdio je Damir Čutura, portparol MUP-a ZHŽ.

Čutara je za federalne medije rekao da je MUP ZHK od Sudske policije dobio dojavu pola sata poslije ponoći da je Knezović pobjegao. On je rekao da policija radi sve na pronalasku osumnjičenog, ali da za više detalja treba pitati Sudsku policiju.

Dvojica sudskih policajaca koji su bili na dužnosti kada je noćas pobjegao Oliver Knezović, suspendovana su.

Amir Jaganjac, predsjednik Vrhovnog suda FBiH, u čijoj je nadležnosti Sudska policija, izjavio je za BH Radio 1 da će biti istraženo da li protiv suspendovanih policajaca treba pokrenuti krivični postupak.

Oliver Knezović se predao policiji tokom ponedjeljka i navodno je sam priznao da je pucao na grupu navijača iz Sarajeva.

Mostarski portal "Bljesak.info" navodi da je Knezović tada iz pištlja pogodio šest osoba među kojima je bio i poginuli Vedran Puljić (24). Ovaj internet dnevnik navodi da policija ima saznanja da je Oliver Knezović pucao iz revolta nakon ranjavanja građanina Širokog Brijega Željka Zadre (59) koji je stajao ispred svoje kuće.

Pored činjenica da je Knezović za sada glavni osumnjičeni za ubistvo navijača FK Sarajevo, "Bljesak.info" je objavio fotografiju i video zapis jedne sigurnosne kamere za koje tvrdi da se na njima vidi i jedan navijač sarajevskog kluba kako drži pištolj u ruci. Da li su u sve umiješani i navijači iz Sarajeva pokazaće policijska istraga.

BHT1 je objavila da je Oliver Knezović policijski službenik, ali je kasnije demantovala tu vijest. Sarajevski "Dnevni avaz" u izdanju za utotak ističe da je Knezović u ratu bio pripadnik zloglasne "Kažnjeničke bojne" Vinka Martinovića Štele i Mladena Naletilića Tute.

Federalni elektronski mediji javili su da se sa ulica Širokog Brijega razilaze domaći stanovnici, koji su se jutros okupili kao znak protesta što se na njih poslije nedjeljnih sukoba navijača fudbalskih klubova "Široki Brijeg" i "Sarajeva" sručila prava medijska haranga, prenosi Srna.



Od federalnih i kantonalnih vlasti Širokobriježani traže da se utvrdi identitet navijača "Sarajeva" koji su privedeni poslije nereda, a potom pušteni na slobodu, i odgovor zašto nije provedena istraga o počiniocima pokušaja ubistva Željka Zadra i drugih stanovnika Širokog Brijega.

Demonstranti, njih više hiljada, poručili su da će se i narednih dana okupljati u centru Širokog Brijega, dok se ne ispune njihovi zahtjevi federalnim i kantonalnim vlastima.

Za Olivera Knezovića demonstranti traže bezuslovnu slobodu i tvrde da je samo branio svoj grad.

Sa druge strane navijači FK "Sarajevo" pozvali su pripadnike Sipe da se uključe u istragu u vezi sa ubistvom Vedrana Puljića u Širokom Brijegu.

U Sarajevu su u utorak rano ujutro završeni protesti navijača i građana, koji su tražili da svi uhapšeni navijači Fudbalskog kluba Sarajevo budu pušteni iz pritvora u Širokom Brijegu.

Pošto je tokom noći iz pritvora u Širokom Brijegu pušteno sedam navijača "Sarajeva", protesti u glavnom gradu BiH su u ranim jutarnjim satima okončani.

Navijači i građani su od juče blokirali uži centar grada, najavljujući dalje blokiranje saobraćajnica u Federaciji BiH, ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi.

Kako piše portal sarajevo-x.com, sedam navijača je u Sarajevo doputovalo sa vidnim povredama na licu, po glavi i tijelu.

Prema njihovim tvrdnjama, bili su izloženi maltretiranju i premlaćivanju, a neposredno nakon hapšenja i privođenja u širokobriješku policijsku stanicu, policija je dopustila mještanima i navijačima Širokog Brijega da uđu u službene prostorije i udaraju privedene navijače.

Prije dva dana su se navijači fudbalskih klubova Sarajevo i Široki Brijeg sukobili u Širokom Brijegu, pred početak utakmice između ta dva kluba.

Navijači Sarajeva tvrde da su na njih pucali pripadnici policije Zapadno-hercegovačkog kantona, a istraga o tim dogadjajima još traje.

(MONDO, foto: Bljesak, Sarajevo-x)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE