• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo rezervna baza duvanske mafije?

Obavještajne službe nekoliko zapadnoevropskih država sklopile su mozaik o radu i djelovanju balkanske duhanske mafije i privode kraju dokumentovanje.

 Sarajevo rezervna baza duvanske mafije? Izvor: MONDO

Kako saznaje sarajevski „San", neki tragovi opasnog mafijaškog klana, specijaliziranog za krijumčarenje cigareta, vode i preko Sarajeva.

Izvori ovog lista kažu da je glavno sjedište tog klana u Crnoj Gori sa rezervnim položajima u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu i da su posljednjih dana duvanski bosovi u panici i nervozi.

Radi se o 14 osoba koje su na krijumčarenju cigareta obrnuli stotine miliona evra, a zatim taj nezakonito stečeni novac prali tako što su ga investirali u preduzeća, poslovne i stambene objekte i druge nekretnine. Tokovi tog novca u Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj i Srbiji su otkriveni i o tome postoje konkretni dokazi - kažu izvori „Sana" i dodaju da je po nalogu duvanske mafije prošle godine usred Zagreba ubijen novinar Ivo Pukanić.

On je javno prvi razotkrio poslove duhanske mafije i njene aktere i o tome je svjedočio u Italiji, a ubijen je kako bi se zaustavila njegova dalja svjedočenja pred istražiteljima u nekim drugim evropskim državama.

Međutim, istražioci su kasnije, posebno posljednjih nekoliko mjeseci, došli do novih otkrića, a izvori „Sana" kažu da su i neki od članova balkanske duvanske mafije pristali na saradnju i dali su svoje izjave kojima su razotkrili način poslovanja tog dobro organizovanog klana, puteve i način pranja novca dobivenog krijumčarenjem cigareta i ulogu nekih pojedinaca u cijelom tom lancu.

Navodno, u Sarajevu su isplaćivani i bogato nagrađivani neki od učesnika u svim tim prljavim poslovima i likvidacijama nekih ljudi.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE