• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžiću suđenje 19.oktobra

Karadžić je uložio žalbu na nedavnu odluku sudskog vijeća koje je odbilo njegov zahtjev da mu se početak suđenja odloži za 10 mjeseci.

 Karadžiću suđenje 19.oktobra Izvor: MONDO

U Haškom tribunalu će biti održana posljednja statusna konferencija u postupku protiv haškog optuženika Radovana Karadžića, na kojoj će biti razmotreno stanje u procesu pred početak suđenja koji je planiran za 19. oktobar.

Karadžić je uložio žalbu na nedavnu odluku sudskog vijeća koje je odbilo njegov zahtjev da mu se početak suđenja odloži za 10 mjeseci.

Sudsko veće nije prihvatilo ni sugesiju da se početak suđenja odgodi do odluke Žalbenog veća, jer smatra da bi bilo preuranjeno za takvu odluku, javlja slobodna Evropa.

Nakon što je prethodni predsjedavajući sudija Ian Bonomi krajem avgusta konstatovao da je predmet protiv Karadžića spreman za suđenje, optuženi je zatražio da mu omogući dodatnih deset mjeseci za pripremu odbrane. Tužilaštvo se tome usprotivilo, potvrđujući da je spremno za suđenje.

"Moguće je da žalbeno veće odluku donese prije 19. oktobra, a njen sadržaj se ne može biti se predvideri", navodi se u odluci.

(FoNet)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE