• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska posreduje između Srbije i BiH

Turska želi da posreduje između Bosne i Hercegovine (BiH) i Srbije u rješavanju brojnih problema između dvije zemlje, saznaje "Dnevni avaz".

 Turska posreduje između Srbije i BiH Izvor: MONDO

Ministarstvo spoljnih poslova Turske želi da dogovori susret šefova diplomatija BiH i Srbije Svena Alkalaja i Vuka Jeremića tokom predstojećeg sastanka ministara Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji će biti održan u Istanbulu 8. i 9. oktobra, saznaje "Avaz" iz izvora u turskoj diplomatiji.

Ankara je ponudila da, ako to ministri Alkalaj i Jeremić žele, ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu takođe bude prisutan, iskazujući na taj način želju da dvije zemlje riješe nagomilane bilateralne probleme.

Turski dnevni list "Today's Zaman", pozivajući se na izjavu Davutoglua, objavio je informaciju da će "BiH i Srbija potpisati u Istanbulu sporazum o mjerama izgradnje međusobnog povjerenja".

No, kako je "Avazu" potvrđeno u turskom ministarstvu spoljnih poslova, neće biti potpisivanja nikakvog dokumenta između ministara iz BiH i Srbije, niti je to planirano.

Portparol turskog ministra Burak Ozugergin izjavio je Avazu da Turska preuzima predsjedavanje SEECP, te želi da podstakne saradnju dvije susedne zemlje, iako nikakva odluka nije donesena.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE