• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Sarajeva: Sipa da pokrene istragu!

Navijači FK "Sarajevo" pozvali su pripadnike Sipe da se uključe u istragu u vezi sa ubistvom Vedrana Puljića u Širokom Brijegu.

 Navijači Sarajeva: Sipa da pokrene istragu! Izvor: MONDO

U Udruženju navijača ovog kluba smatraju da su "već evidentni mnogobrojni propusti u radu MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona".

"Nevjerovatno je da su oni koji su navodno izazvali nemire imali daleko pogubniji bilans od onih koji su navodno zatečeni tim incidentom. Obustavljemo blokadu grada i napominjemo da ćemo dalje pomno pratiti tok istrage“, saopšteno je iz ovog udruženja.

U Udruženju smatraju da je "tužno i razočaravajuće da optuženi Oliver Knezović pobjegne iz pritvora nakon što je osumnjičen za jedno ubistvo i ranjavanje šest navijača Fudbalskog kluba `Sarajevo`".

"S punim pravom se pitamo zašto bi osoba koja se dobrovoljno predala pobjegla iz pritvorske jedinice isto veče", navodi se u saopštenju.

Navijači Fudbalskog kluba "Sarajevo" nadaju se da se "ovaj tragični događaj nikada, nikome i nigdje neće ponoviti".

"Predaćemo federalnom MUP-u snimke koje posjedujemo i staviti se na raspolaganje organima koji vode istragu, a građane pozivamo da hladne glave prate tok istrage“, navode iz Udruženja.

Oliver Knezović, osumnjičeni za ubistvo navijača Fudbalskog kluba "Sarajevo" Vedrana Puljića, pobjegao je sudskoj policiji i za njim se traga.


U Širokom Brijegu je u nedjelju, 4. oktobra, došlo do nereda uoči utakmice fudbalskih klubova "Sarajevo" i "Široki Brijeg". Tom prilikom ubijen je navijač "Sarajeva" Vedran Puljić (24), a na desetine lica, među kojima ima i policajaca, je povrijeđeno.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE