• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kebo: Osigurati bezbjednost građana

Potpredsjednik FBiH traži od nadležnih organa u tom entitetu da preduzmu potrebne mjere kako bi se osigurala puna bezbjednost građana.

 Kebo: Osigurati bezbjednost građana Izvor: MONDO

Potpredsjednik Federacije BiH (FBiH) Mirsad Kebo izjavio je u utorak Srni da je zatražio od nadležnih organa u FBiH da u okviru ustavnih odgovornosti preduzmu potrebne mjere kako bi se osigurala puna bezbjednost građana.

Kebo je naveo da su u posljednje vrijeme vidljivi elementi koji usložnjavaju bezbjednosnu situaciju u FBiH.

"Svjedoci smo da je navijač Fudbalskog kluba `Sarajevo` Vedran Puljić ubijen tokom nereda u Širokom Brijegu, te da se dešavaju nemile scene u vozilima javnog prevoza u Sarajevu. Zbog takvih tragičnih događaja zatražio sam od nadležnih organa u FBiH da u okviru ustavnih odgovornosti preduzmu potrebne mjere kako bi se obezbijedila puna bezbjednost građanima", rekao je Kebo.

Prema njegovim riječima, trenutnu bezbjednosnu situaciju u FBiH uslovili su "motivi pojedinaca ili grupa koje žele da stvore atmosferu koja bi usložila nacionalne i političke odnose".

"Sa gnušanjem odbacujem tu vrstu pokušaja i spekulacija. Potrebno je da svi oni koji su počinili krivična djela odgovaraju pred nadležnim organima i snose posljedice za sve što su negativno uradili prema bezbjednosti i imovini građana u FBiH", dodao je Kebo.

U Širokom Brijegu u nedjelju, 4. oktobra, došlo je do nereda, uoči utakmice fudbalskih klubova "Sarajevo" i "Široki Brijeg".

Tom prilikom ubijen je navijač "Sarajeva" Vedran Puljić (24), a povrijeđeno je na desetine lica, među kojima ima i policajaca.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE