• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hitno zauzeti “butmirski stav”

SDS pozvala predsjednika RS da odmah zakaže posebnu sjednicu NSRS kako bi bio definisan jasan stav u vezu sa "butmirskim procesom".

 Hitno zauzeti “butmirski stav” Izvor: MONDO

Iz SDS-a navode da vođenje razgovora u institucijama sistema znači da Narodna skupština RS mora donijeti odluku da li će i pod kojim uslovima RS učestvovati na bilo kakvim razgovorima, ko će biti njeni predstavnici i sa kojom platformom će nastupati, a ne da se, kako kažu, gotova rješenja donesu u parlament Srpske.

SDS smatra da "u ovako ozbiljnim okolnostima nijedan pojedinic niti ijedna partija ima pravo da o sudbini RS pregovara mimo njenih institucija i daleko od očiju javnosti".

Ova stranka tvrdi da je ''butmirski proces'' plod, kako kažu, trogodišnjih lobističkih aktivnosti Sarajeva u Vašingtonu, tokom kojeg su bošnjački političari za ove pregovore obezbijedili razne rezolucije američkog Kongresa koje su štetne za RS, a koje će sada biti iskorišćene kao oruđe protiv RS.

"Desetine tekstova u američkoj štampi u kojima se situacija u BiH opisuje kao krajnje dramatična i na ivici sukoba, te tvrdnje lidera SDA Sulejmana Tihića da je pitanje trenutka kada će u BiH izbiti sukobi, samo su dogovorena podloga na kojoj Srbi ponovo treba da se proglase negativnom stranom kako bi se na RS izvršio pritisak da prihvati prekrajanje Dejtona", smatra SDS.

Iz ove stranke navode da Narodna skupština RS treba da zauzme stav povodom svih prijedloga i informacija o butmirskom sastanku, kako bi se, kako ističu, umirila javnost u RS i zaštitio administrativno-pravni poredak RS i BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE