• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elektroprenos: Imenovanje direktora bez odlaganja!

Vlada FBiH naložila je članovima Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH" da postupe u skladu sa Zakonom koji je donio visoki predstavnik u BiH.

 Elektroprenos: Imenovanje direktora bez odlaganja! Izvor: MONDO

Incko je 18. septembra donio odluku kojom se članovima Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH" nalaže da bez odlaganja imenuju generalnog direktora ovog preduzeća. Nastavak sjednice Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH", prvobitno najavljen za 9. oktobar, odgođen je za srijedu, 14. oktobar.

Ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske Slobodan Puhalac pozvao je 8. oktobra Upravni odbor ''Elektroprenosa BiH" da odgodi održavanje sjednica do zauzimanja stava Skupštine akcionara, navodeći da će samo održavanjem sjednice Skupština akcionara, na kojoj će se pokušati usaglasiti stavovi, biti obezbijeđene potrebne pretpostavke za normalizaciju rada kompanije.

 ''Bilo kakve odluke donesene od nekompletnog Upravnog odbora i bez predstavnika RS smatraćemo nezakonitim i pokrenućemo postupke pred nadležnim sudovima za poništavanje istih, kao i izmjenu, odnosno poništavanje odredaba Statuta i drugih akata na osnovu kojih su donijete'', istakao je Puhalac.

 Upravni odbor "Elektroprenosa BiH" prekinuo je sjednicu 2. oktobra poslije odluke da sačeka konačno izjašnjavanje generalnog direktora kompanije Dušana Mijatovića o tome da li prihvata da obavlja tu dužnost u narednom periodu i njen nastavak zakazao za danas.

Toj sjednici nisu prisustvovali članovi iz RS Milorad Đekanović, Zoran Baban i Milivoje Bajagić, jer se institucije RS ne slažu sa nametanjem zakona visokog predstavnika u BiH u vezi sa "Elektroprenosom".
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko objavio je 18. septembra da je nametnuo set zakona koji se odnose na pitanja promjene državljanstva građana distrikta Brčko, snabdijevanje strujom i na podjelu sredstava od sukcesije bivše SFRJ.

Vlada RS utvrdila je 24. septembra 14 zaključaka koji se odnose na zakone koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH Valentin Incko u oblasti elektroenergetskog sektora, u kojima se naglašava da ne prihvata da se mijenja način odlučivanja i uvodi princip proste većine u "Elektroprenosu BiH". U "Elektroprenosu BiH" registrovano je učešće Federacije BiH u kapitalu kompanije sa 58 odsto, dok je učešće RS 42 odsto.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE