• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje Karadžiću od 26. oktobra

Tužilaštvo Haškog tribunala nagovijestilo je da će novu verziju optužnice protiv Radovana Karadžića podnijeti 19. oktobra

 Suđenje Karadžiću od 26. oktobra Izvor: MONDO

Iz ovog proizlazi da će suđenje Karadžiću početi 26. oktobra.

Po odluci Apelacionog vijeća Tribunala, proces Karadžiću počeće "nedjelju dana" pošto tužilaštvo podnese novu optužnicu, neznatno smanjenu, radi efikasnijeg i bržeg suđenja.

Predstavnica tužilaštva Olga Kavran izjavila je, tokom redovnog susreta sa novinarima u Hagu, da "nema naznaka" da bi nova optužnica protiv Karadžića mogla biti podnijeta prije 19. oktobra.

Istovremeno, portparol Tribunala Nerma Jelačić je rekla da bi pretresno vijeće moglo odrediti konačan datum za početak suđenja i prije isteka tog roka.

Apelaciono vijeće Tribunala je u utorak odbacilo Karadžićevu žalbu na odluku o početku suđenja i njegovu tvrdnju da nije imao dovoljno vremena da se pripremi za proces.

Karadžić je u objavljenom podnesku upozorio Tribunal da "neće učestvovati u 'suđenju-predstavi' ", ako mu sud ne bude dao dovoljno vremena da se pripremi.

Bivši predsjednik Republike Srpske optužen je za genocid i zločine protiv čovječnosti nad Muslimanima i Hrvatima, kao i za uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH 1992-95. godine.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE