• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić priznao zločine nad Bošnjacima

Zoran Marić (45), koji je optužen za ratni zločin protiv civilnog bošnjačkog stanovništva na području opštine Jajce, sporazumno je priznao krivicu.

 Marić priznao zločine nad Bošnjacima Izvor: MONDO

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice za ovo krivično djelo Sud BiH može mu biti izreći kazna zatvora od 14 do 16 godina, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH i, ukoliko bude prihvaćen, Marić će prije izricanja kazne dati izjavu kojom će izraziti pokajanje pred žrtvama za njegovo učešće u izvršenju krivičnog djela koje priznaje.

Priznanjem krivice Marić u cjelosti priznaje i potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice od 10. jula i istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem i da se odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju.

Marić se ovim sporazumom obavezao da će u potpunosti, istinito i cjelovito dati iskaz kao svjedok u predmetima koje istražuju tužilac ili druga ovlaštena službena lica Tužilaštva BiH.

Optuženi Marić, koji je rođen u mjestu Ljoljići u opštini Jajce, a nastanjen u Staroj Pazovi u Srbiji, trenutno se nalazi u pritvoru.

Marić se tereti da je 10. septembra 1992. godine, kao pripadnik VRS sa drugim pripadnicima organizovane naoružane grupe, učestvovao u nezakonitom hapšenju i nasilnom izvođenju bošnjačkih civila iz mjesta u Ljoljići - Čerkazovići u opštini Jajce da bi ih ubili na mjestu Tisovac.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE