• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik dolazi u Butmir

Predsjednik SNSD-a potvrdio je da će 20. oktobra u Butmiru učestvovati u nastavku razgovora političkih lidera iz BiH i predstavnika EU i SAD.

 Dodik dolazi u Butmir Izvor: MONDO

Dodik, koji je i predsjednik Vlade RS, tokom razgovora u Banjaluci sa ambasadorom SAD u BiH Čarlsom Inglišem istakao da je za ubrzanje procesa evroatlantskih integracija BiH značajno da domaći lideri postignu konsenzus, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Predstavnici sedam političkih partija iz Republike Srpske i Federacije BiH i zvaničnici EU i SAD 9. oktobra u Butmiru nisu potpisali nikakav papir, samo je dogovoreno da razgovori budu nastavljeni 20. oktobra.

U razgovorima učestvuju predstavnici SNSD-a, PDP-a, HDZ BiH, HDZ 1990, SDA, Stranke za BiH, SDP BiH. Poziv za prvi sastanak bio je upućen i Demokratskoj partiji, ali niko od njenih članova nije došao u Butmir.

Do nastavka razgovora u BiH borave Stjuart Džons, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara, i Zoltan Martinus, direktor Sekretarijata Savjeta EU za zapadni Balkan, istočnu Evropu i centralnu Aziju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE