• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS tuži Ešdauna i Gregorijana

Vlada Srpske priprema tužbu protiv bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdaun i supervizora za Brčko Rafija Gregorijana, piše "Fokus".

 Vlada RS tuži Ešdauna i Gregorijana Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske (RS), osim tužbe protiv Pedija Ešdauna, bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, koji je najviše koristio bonska ovlašćenja za nametanje zakona i smjenjivanje izabranih zvaničnika, priprema tužbu i protiv prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH i supervizora za distrikt Brčko Rafija Gregorijana, saznaje "Fokus" iz dobro obaviještenih izvora.

"Tužba će se odnositi na Gregorijanovo djelovanje kao službenika OHR-a i za njegovo djelovanje kao supervizora za distrikt Brčko", navodi izvor za sutrašnje izdanje ovog lista.

U tekstu se ističe da je Gregorijan u mnogim slučajevima prekoračio ovlašćenja i kršio međunarodno pravo.

"Ovo izaziva probleme i američkoj misiji u BiH, jer se Gregorijan netačno označava kao američki diplomata. Gregorijan nije američki diplomata, iako on sam pothranjuje tu zabludu", navodi sagovornik.

Kada je prije nekog vremena, kaže izvor, Vlada RS najavila podnošenje krivične prijave protiv Gregorijana i ljudi iz njegove mreže, iz američke Ambasade u Sarajevu zvali su tadašnjeg visokog predstavnika Miroslava Lajčaka da mu skrenu pažnju na to da Gregorijan nije njihov diplomata i da ne žele da se to vezuje za Ambasadu SAD u BiH.

"Iz toga se mogu izvesti brojni zaključci, a najvažniji jeste to da mnoge stvari Gregorijan radi na svoju ruku, računajući da će iza toga stati i Stejt department. Gladan uspjeha po svaku cijenu i radi lične promocije, Gregorijan se ne usteže da dovodi u pitanje ne samo odnose u BiH, već pravi probleme svakom visokom predstavniku, ali i američkoj diplomatiji", zaključio je ovaj izvor.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE