• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH (možda) bez viza od jula 2010.

Pomoćnik ministra bezbjednosti BiH smatra da postoje realne šanse da EU 1. jula iduće, 2010. godine, ukine vize za putovanje državljana BIH.

 BiH (možda) bez viza od jula 2010. Izvor: MONDO

Samir Rizvo je naveo da postoji prijedlog da se BiH stavi na listu zemalja kojima se ukida vizni režim, ali da je neizvjesno šta će odlučiti institucije EU.

"BiH bi bila na spisku za ukidanje viznog režima, ali sa oznakom da će odluka stupiti na snagu kada Evropska komisija utvrdi da su svi uslovi iz 'mape puta' ispunjeni što bi značilo da prijedlog za BiH ne bi morao ponovo prolaziti kroz proceduru razmatranja pred Evropskim parlamentom i Savjetom, što bi ubrzalo ukidanje viza za šest mjeseci", kazao je Rizvo.

Tokom regionalne konferencije "Liberalizacija viznog režima i organizovani kriminal na Zapadnom Balkanu" on je rekao novinarima i da smatra da se vizni režim za BiH, ako ne bude ukinut 1. jula iduće godine, može ukinuti 1. januara 2011. godine.

U BiH je u četvrtak počelo izdavanje biometrijskih pasoša što je jedan od uslova za ukidanje viza za putovanje u zemlje EU.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE