• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjedništvo nije znalo za butmirski sastanak

Nedopustivo je i u najmanju ruku neozbiljno da članovi Predsjedništva BiH od novinara saznaju za butmirski sastanak, rekao je Radmanović.

 Predsjedništvo nije znalo za butmirski sastanak Izvor: MONDO

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović neprihvatljivim smatra da se u vojnoj bazi vode razgovori o unapređenju BiH.

Gostujući na RTV “BN” Radmanović je rekao da nema ništa protiv da se razgovara sa liderima političkih partija, ali da se ne može razgovarati van institucija sistema, jer je, kaže, to loš pokazatelj šta se radi u BiH.

"Nedopustivo je i u najmanju ruku neozbiljno da članovi Predsjedništva BiH iz novina saznaju za butmirski sastanak, i to u vojnoj bazi. Moj zaključak je da se ne može voditi demokratija nedemokratski sredstvima", istakao je Radmanović.

Kaže još da ništa ne bi nedostajalo da su demokratski bili pozvani lideri političkih partija koji imaju poslanike u parlamentu BiH.

"Ako želimo da BiH uđe u EU neophodno je da njeni građani i rukovodstvo budu odgovorni za svoje postupke i svako tutorstvo OHR-a je prošlost... Sada smo dobili i potvrdu da smo u pravu kada smo govorili da ne možemo u Evropu sa visokim predstavnikom, što potvrđuje stav komesara EU Olija Rena koji govori da ne možemo aplicirati dok imamo protektorat", rekao je Radmanović.

Dodao je da se na ovaj način dolazi do zaključka da upravo oni koji pričaju o EU, a traže ostanak visokog predstavnika na ovim prostorima, ne žele i neće u EU "što će se uskoro i pokazati".

Radmanović je ocijenio da je BiH u posljednjih 14 godina postigla određene uspjehe, te da smatra krajnje neprihvatljivim da međunarodna zajednica favorizuje određene političke stranke, uglavnom iz Federacije BiH, kao i njihove stavove, jer asocira da se traže krivci.

Srpski član Predsjedništva BiH podsjetio je da je tokom razgovora sa američkim ambasadorom Čarlsom Inglišom razmijenjeno mišljenje, te da nije bilo nikakvih pritisaka od američke administracije.
"Sasvim je logično da ambasador najmoćnije zemlje na svijetu kaže svoje mišljenje svim relevantnim faktorima za koje on procjenjuje da su relevantni u BiH", naveo je Radmanović.

On je dodao da se u razgovorima došli do različitih mišljenja o nekim konkretnim stvarima.
"Ako će SAD pomagati u reformskom procesu BiH i njenom putu prema EU onda smo na istom putu, a oko detalja - ne znači da bi trebalo i da se možemo slagati, a i ne slažemo se", ponovio je srpski član Predsjedništva BiH.

(Srna / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE