• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto su radijatori u Banjaluci hladni?

Iako je i zvanično počela sezona grijanja u Banjaluci, radijatori u većem dijelu grada hladni!?

 Zašto su radijatori u Banjaluci hladni? Izvor: MONDO

Na Starčevici, Obilićevu, Kočićevom vijencu nije bilo grijanja, kako su rekli u “Toplani”, zbog kvara na magistralnom vrelovodu "Vrbas" u ulici Stepe Stepanovića, nedaleko od Studentskog doma.

“Najprije je pukla cijev u utorak naveče i taj smo kvar sanirali, međutim, u srijedu naveče je ponovo došlo do pucanja cijevi i to na pet metara od mjesta gdje se desio prvi kvar”, izjavio je za “Glas Srpske” tehnički direktor "Toplane" Novo Vučeta.

Ekipe "Toplane" su na terenu, dodaje, rade sve da što prije riješe taj problem zbog kojeg su naselja sa desne strane obale Vrbasa, gdje je vrelovod star više od tri decenije, ostala bez grijanja.

“Nadamo se da će kvar biti saniran što prije i da će ubrzo i ova naselja imati tople radijatore”, rekao je Vučeta.

Nezadovoljni građani naselja Starčevica, Obilićevo i Kočićev vijenac, bez obzira na obrazloženje “Toplane” i dalje negoduju.

“Ne razumijem ljude u Toplani i njihovog tehničkog direktora. Zar nisu prije sezone grijanja mogli da provjere vrelovod i da li cijevi mogu da izdrže pritisak, a da ne popucaju? Svi su znali da Starčevica, a posebno njeni viši dijelovi, imaju loše grijanje, da stanovnici pored onoga što plaćaju "Toplani" moraju da izdvajaju novac i za potrošenu struju ili drva, jer na taj način dogrijavaju stanove. Novim vrelovodom poboljšano je grijanje tamo gdje je i bilo dobro, u Boriku i centru grada”, ispričao je za isti list jedan stanovnik Starčevice.

On je istakao da se više predsjednika zajednica etažnih vlasnika u ulici Prve krajiške brigade narodne odbrane sprema da pišu peticiju u kojoj će tražiti da se grijanje popravi ili neće izvršavati svoje obaveze prema "Toplani".

“Nema smisla da stanovnici Starčevice plaćaju istu cijenu grijanja kao i, recimo, stanovnici Borika koji imaju vrele radijatore, a grijanje su dobili dva dana prije zvaničnog početka sezone grijanja. Mi smo se, i pored gromoglasnih najava iz ‘Toplane’ smrzavali”, rekao je isti sagovornik.

Međutim, probleme sa grijanjem nema samo Banjaluka. I građani Bijejine su se prvi dan grijne sezone smrzavali.

Prvi dan i u ovom gradu popucale su toplovodne cijevi, zbog čega je trećina korisnika usluga bijeljinske “Toplane” ostala bez grijanja.

Iz “Toplane” je saopšteno da su ekipe na terenu i da će problem uskoro da bude saniran.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE