• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski logoraši tuže Silajdžića

Savez logoraša RS tužiće Harisa Silajdžića zbog njegove uloge u kršenju embarga UN-a na uvoz oružja BiH tokom ratnih godina

 Srpski logoraši tuže Silajdžića Izvor: MONDO

Savez logoraša Republike Srpske (RS) podnijeće Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića zbog njegove uloge u kršenju embarga UN-a na uvoz oružja BiH tokom ratnih godina, nastavak ratnohuškačke politike i zagovaranja novih sukoba na prostoru BiH, potvrdio je Srni predsjednik Saveza Branislav Dukić.

On je rekao da će Savez logoraša RS putem otvorenog pisma o ovome upoznati visokog predstavnika za BiH Valentina Incka i američkog ambasadora u BiH Čarlsa Ingliša.

"Mislimo da Silajdžiću iz pomenutih razloga nije mjesto u Predsjedništvu BiH niti u javnom i političkom životu BiH, već u zatvoru, jer je on jedan od najodgovornijih bošnjačkih političara za izbijanje proteklog rata na ovim prostorima, te za veliko stradanje i patnju srpskog naroda u BiH", istakao je Dukić.

On je podsjetio da su članovi Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala prošle sedmice na konferenciji za novinare u Banjaluci ukazali na postojanje očiglednih dokaza o umiješanosti samog bošnjačkog političkog vrha u organizaciju i financijsku podršku terorističkog napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

"Međunarodni i američki zvaničnici trebalo bi ozbiljno da se pozabave i da sprovedu istragu o umiješanosti BiH u teroristički napad na SAD i mnoge druge terorističke napade, posebno kao se ima na umu činjenica da su oprema i oružje za te napade proizvedeni u sarajevskom `Pretisu`", naglasio je Dukić.

On je pozvao predstavnike međunarodne zajednice i američke službnike u BiH da se radi trajnog mira i stabilnosti na ovim prostorima, kako je rekao, okanu medijskih i političkih pritisaka na RS i njenog premijera Milorada Dodika kome očito ne mogu da oproste prodaju Rafinerije nafte Brod Rusima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE