• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BN i Slobodna Bosna da plate Radmanoviću!

Autor SRNA

Osnovni sud u Banjaluci donio je presudu prema kojoj Radio-televizija BN iz Bijeljine i "Slobodna Bosna" iz Sarajeva moraju da isplate delegatu SNSD-a u Domu naroda BiH Nebojši Radmanoviću 2.500 KM zbog povrede ugleda.

  Ove medijske kuće su 26. i 27. maja 2014. godine, u periodu dok je Radmanović bio srpski član Predsjedništva BiH, na svojim internet portalima objavili tekst Slobodana Vaskovića - "Slobodna Bosna" pod naslovom "Čuva bog Nešu svog: Radmanovićev novi stan od 300 metara kvadratnih ostao suh", a "BN" pod naslovom "Voda nije ušla u Radmanovićev novi stan".

Osnovni sud u presudi navodi da "tuženi nisu objavili demanti, već su isti iskrivili, čime je grubo prekršena novinarska etika".

U obrazloženju presude se, između ostalog, navodi i "da je u ovim člancima iznesen niz netačnih informacija sa očiglednom namjerom autora i tuženih da moralno i politički diskvalifikuju tužioca, koji nije vlasnik nikakvog stana od 300 metara kvadratnih, te da su se ove činjenice vrlo jednostavno mogle provjeriti prije objavljivanja".

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Bas me cudi za BN oni su toliko posteni da cim zinu odmah slazu

MONDO REPORTAŽE