• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljska kritikuje reakciju UNMIK-a u Mitrovici

Poljski ministar odbrane Bogdan Klih skandaloznim je nazvao reakciju UNIMIK-a na nerede u Kosovskoj Mitrovici.

 Poljska kritikuje reakciju UNMIK-a u Mitrovici Izvor: MONDO

Ministar je kritikovao to što posle prvih napada demonstranta na policajce dugo nije bilo nikakve odluke kako policajci smeju da reaguju.

"Čitavih pola sata nije doneta nikakva odluka, što svedoči o tome da je sistem odlučivanja UN loš", izjavio je Klih poljskim novinarima koji ga prate u poseti Kosovu.

Klih je na Kosovo doputovao da obiđe 300 poljskih vojnika Kfora i 115 poljskih policajaca a takođe je želeo da preveze na lečenje u domovinu još trojicu Poljaka povređenih u neredima, ali lekari nisu dali dozvolu za prevoz.

Grupa od 52 poljska policajca zajedno sa ukrajinskim kolegama obezbeđivala je zgradu suda u ponedeljak tokom akcije u kojoj su specijalci UNMIK-a izbacili iz zgrade radnike pravosuđa srpske nacionalisti koji su je na tri dana zaposeli.

U neredima je povređeno 28 poljskih policajca a Klih za to krivi kasno izdato naređenje UNMIK-a da policajcima u pomoć priteknu vojnici Kfora.

"Ne može to tako da u kritičnoj situaciji, zaista ratnoj kada su napadnute policijske snage nema odluke da može da se kao samoodbrana upotrebi oružje a vojna podrška stiže suviše kasno", kazao je poljski ministar.

Ministar unutrašnjih poslova Poljske Gžegož Shetina, koji je odmah posle nereda posetio poljske policajce na Kosovu zatražio je i dobio od UNMIK-a veća ovlašćenja za policajce UNMIK-a da sami na terenu donesu odluku kako da reaguju u tako ekstremnim situacijama.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE