• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija i Srpska zajedno u akciji (FOTO i VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Agencije

Na graničnom prelazu kod Loznice održana je taktička združena vježba policija Republike Srpske i Srbije "Drina 2016".

Vježba je bila podijeljena u tri dijela - eliminisanje terorista na graničnom prelazu praćeno vazdušnom podrškom, vježba na vodi na Drini i skakanje padobranima.

Vježbi je prisustvovalo oko 200 policajaca Republike Srpske i Srbije, pet letjelica i određen broj oklopnih vozila.

Na vježbi dvije policije pokazana je snaga i obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da se odgovori na sve bezbjednosne izazove.

Pogledajte fotogaleriju:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je taktička združena vježba pokazala zajedništvo, usmjerenost ka cilju i sposobnost da se izbori protiv zla koje pokriva gotovo cijeli svijet.

Dodik je čestitao pripadnicima policije Srbije i Republike Srpske, svima koji su bili uključeni u organizaciju vježbe, posebno ministrima unutrašnjih poslova za uspješno izvedenu vježbu.

"Narod koji ovo gleda mora da zna da i Republika Srpska i Srbija imaju osposobljene strukture spremne da uzvrate bilo kakav udarac našem poretku", naglasio je Dodik nakon uspješno završene vježbe.

On je dodao da je zajednička akcija pokazala da ne može da bude ni granica jer ni terorizam nema granica.

"Posebno nam je čast i zadovoljstvo to što smo imali priliku danas ovdje da posmatramo sposobnosti policije Srbije u nastojanju da očuva i odbrani teritorijalni integritet Srbije i, naravno, ljudska dobra i materijalna sredstva", rekao je Dodik.

On je ponovio čestitke upućene svim učesnicima vježbe. "Ovo je bilo zaista dobro, odlično i nadam se da ćemo u budućnosti imati još prilika da usavršavamo naše sposobnosti", naglasio je predsjednik Republike Srpske.

Združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske "Drina 2016"
Izvor: YouTube



Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je današnja taktička združena vježba policija Republike Srpske i Srbije "Drina 2016" još jednom potvrdila da ne samo Drina, već nijedna rijeka, nijedno more ili okean, ne smije da bude granica za borbu protiv terorizma.

"Ovde su pripadnici specijalnih policijskih snaga Srbije i Republike Srpske pokazali kako uspešno sarađuju, kako se potpuno razumeju i dopunjuju, te kako ne postoji zadatak koji zajednički ne možemo da rešimo", rekao je Nikolić novinarima nakon uspješno završene vježbe.

On je čestitao pripadnicima policije Republike Srpske i pripadnicima policijskih snaga Srbije.

"Danas ste bili kao jedan, tako dišete, tako razmišljate i tako radite i ako bi se davala vojnička ocena ovoj vežbi rekao bih - vrlo dobro", naglasio je Nikolić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije da zajednička vježba policija Srbije i Srpske ni na koji način ne ugrožava suverenitet BiH.

Vježbi su prisustvovali predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Tomislav Nikolić, kao i premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, ministar za rad Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, Njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije i ostali gosti.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pravednik

To je to od naoruzanja i sto imamo

MONDO REPORTAŽE