• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: BiH pod okupacijom

Autor mondo.ba

Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Nebojša Radmanović smatra da BiH ne pripada svim normalnim evropskim standardima, da je pod okupacijom, nema dobrosusjedske odnose, niti je u njoj zaživjela vladavina prava.

  Radmanović je ocijenio da je situacija na Balkanu vrlo komplikovana i da određeni krugovi samo podgrijavaju vatru, te da podnošenje zahtjeva za reviziju presude po osnovu tužbe BiH protiv Srbije od bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića izaziva novu krizu.

"Kada tome dodate pokušaj atentata na premijera Srbije Aleksandra Vučića 2015. godine u Potočarima, odbijanje da bude primljen predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, onda vidite da neko svjesno podgrijava krizu. To može odgovarati samo malim grupacijama političara i obavještajnih struktura i nikome više", rekao je Radmanović za "Glas Srpske".

On je dodao da je primjetno nesnalaženje EU, koja se ponaša sa pozicije sile, a nije u stanju da bilo šta riješi na Balkanu, jer ima različit pristup.

"U potpuno istim ili sličnim situacijama podržavaju jednu grupaciju u jednoj, a drugu u drugoj zemlji i tako prave probleme. Ko zna gdje nas može odvesti podrška Albancima i Bošnjacima protiv Srba, a sada i Makedonaca", rekao je Radmanović i pozvao sve lidere na Balkanu na smirivanje situacije i nemiješanje u unutrašnje stvari drugih zemalja.

On je naveo da Republika Srpska nije opredijeljena za NATO i da je to pitanje o kojem se u BiH mora razgovarati, te da je vrijeme i da se razgovara o EU na drugi način, jer se BiH opredijelila za EU u sasvim drugom vremenu, kada je Unija bila potpuno drugačija.

Radmanović je ocijenio da je realnost da danas države izlaze iz EU, koja se kao predvodnik ljudskih prava promijenila.

"Moramo trezveno sagledati stanje, kuda ide EU, gdje smo mi u tom procesu i da kažemo Evropi da oni u stvari neće da nas prime i da je priča da smo blizu njih potpuno lažna", istakao je Radmanović.

On je dodao da bošnjački političari dvostruko pristupaju putu ka EU, a potez koji je suprotan tom putu je Izetbegovićev potez za reviziju presude koji BiH vraća dvije decenije unazad.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE