• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP: Medijske manipulacije u izbornoj kampanji

Član Predsedništva LDP Zoran Ostojić ukazao je na nepoštenu i nefer izbornu kampanju i zatražio od medija da prestanu sa manipulacijama.

 LDP: Medijske manipulacije u izbornoj kampanji Izvor: MONDO

Ostojić je na konferenciji za novinare apelovao na sve učesnike izborne utakmice da vode poštenu i fer izbornu kampanju i naveo da medijske manipulacije koje se vode imaju za cilj slabljenje evropskog bloka.

On je kao primer novinarima pokazao dva izdanja dnevnog lista "Pres" od 27. marta - jedno izdanje za unutrašnjost, a drugo za Beograd, a u kojima se različito prezentuje najnovije istraživanje o ishodu parlamentarnih izbora.

Ostojić je kazao da u jednom izdanju tekst nosi naslov "Tadićevci korak ispred radikala", dok se za LDP ističe da ne može da preskoči cenzus, dok je u drugom izdanju tekst "Radikali ipak ispred Tadićevaca", a za LDP se tvrdi da će preskočiti cenzus.

Član Predsedništva LDP je novinarima takođe pokazao i anketni listić agencije "Medium galup" iz Novog Sada, a na kome su u tri pitanja u kome je pogrešno navedeno ime izborne liste LDP.

On je to okarakterisao kao nameru da se učesnici ankete odvrate od toga da zaokruže LDP, što dovodi do pogrešnih rezultata istraživanja, ocenjujući takva istraživanja "naručenim".

"Ovde se radi o manipulaciji i uticaju na birače. Zato ćemo u kampanji uraditi sve da svoj program približimo biračima", kazao je Ostojić, dodajući da, ako ne bude fer i poštenih izbora, onda Srbija neće imati ni fer i poštenu novu vladu.

Na pitanje novinara kako komentariše "prepisku" predsednika Srbije Borisa Tadića i glavne i odgovorne urednice "Politike" Ljiljane Smajlović o navodima tog lista o imovini pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića, Ostojić je kazao da je takva prepiska neprimerena.

On je dodao da država ima 50 posto vlasništva u toj medijskoj kući i uticaj na uređivačku politku, a Smajlović je na tom mestu "zahvaljujući Tadiću".

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE