• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica u Areni: Izbori za Srbiju, ne za EU

Lider DSS Vojislav Koštunica izjavio u nedelju na predizbornoj konvenciji da će se 11. maja odlučivati za Srbiju, a ne za Evropsku uniju

 Koštunica u Areni: Izbori za Srbiju, ne za EU  Izvor: MONDO

"Nisu ovo izbori za ili protiv Evrope, nego za ili protiv Srbije. Svi znamo da samo celovita, jedinstvena i snažna Srbija može da bude ravnopravan i uvažavan partneru EU", rekao je Koštunica na izbornoj konvenciji koalicije "DSS - NS - Vojislav Koštunica" u beogradskoj Areni.

Prema njegovim rečima, ako više od 150 zemalja u svetu danas priznaje "stvarnu" Srbiju sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu, to će moći i morati da učini i EU.

"Pitanje ulaska u EU rešavaće se posle 2012, a ovo je prilika da se otvoreno i demokratski u razgovoru sa EU reši pitanje teritorijalne celovitosti srbije", poručio je Koštunica i dodao da je "to dnevni red danas, a da će članstvo doći naknadno".

On je naglasio da su izbori 11. maja važni, jer Srbija treba da dobije "državotvnornu, nacionalno jedinstvenu i poštenu vladu koja će svuda u svetu bez ustezanja moći da kaže da je Kosovo Srbija".

Koštunica je rekao da će se vlada koju nudi koalicija DSS - NS zalagati za ulazak Srbije u EU, ali da neće dozvoliti trgovinu Kosovom i da će se odlučno i hrabro boriti da se Srbija ekonomski razvija, za socijalnu pravdu i da svi žive bolje.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić pozvao je prisutne da glasaju za koaliciju DSS - NS i da, kako je rekao, ne dozvole da ovog puta pobedi u Srbiji "ekipa koja ne misli dobro državi".

On je rekao da je koalicija DSS - NS ponudila Srbiji najbolje kandidate i ocenio da će im podrška glasača omogućiti da dobiju što više glasova i da reše nagomilane probleme u Srbiji.

"Kada bi napunili skupštinske klupe, Srbija ne bi imala probleme ni sa Kosovom, ni koncesijom ni bilo kakvom investicijom", rekao je Ilić i dodao da ta koalicija ima ozbiljne razvojne projekte.

Ilić je rekao da je koalicija okupljena oko DS izdala Kosovo i da će izdati i glasače i da se lider te stranke i predsednik Srbije Boris Tadić zakleo da će braniti Kosovo "samo dok nisu prošli izbori".


"Mi smo za Evropu i EU, ali celoviti, uspravni, jači, a nikada poniženi. Nećemo poniženja koja nam nude", rekao je Ilić i optužio koalicione partnere u vladi Srbije da su zaustavili važne razvojne projekte.

Predizborni skup na kome je predstavljeno 250 kandidata za poslanike koalicije DSS - NS počeo je himnom Srbije "Bože pravde".

Pored Koštunice i Ilića, gradjanima su se obratili i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović, kao i Predrag Bubalo, Borko Ilić i Dubravka Filipovski.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori biće održani 11. maja.


(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE