• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema smetnji da Romi kandiduju Džajića za poslanika

Dragan Džajić još je u pritvoru, a mogao bi da se kao kandidat nađe i na jednoj izbornoj listi - ako prihvati ponudu Unije Roma Srbije.

 Nema smetnji da Romi kandiduju Džajića za poslanika Izvor: MONDO

Ideja Unije Roma Srbije da legendu jugoslovenskog i srpskog fudbala Dragana Džajića kandiduje za poslanika na svojoj izbojnoj listi za izbore 11. maja nije nemoguća i za tako nešto nema smetnji, rečeno je Tanjugu u Republičkoj izbornoj komisiji.

Za podnošenje Džajićeve kandidature za poslanika u Skupštini Srbije potrebna je njegova lična karta i uverenje o državljanstvu, a kako domaće pravosuđe nalaže da je svako nevin dok mu se ne dokaže krivica i ne bude osuđen, ne postoje smetnje za Džajićevu kandidaturu, rečeno je Tanjugu u RIK-u.

U Komisiji su podsetili da je i ranije bilo primera kada su kandidovane osobe koje se nalaze u pritvoru, kao i za ove, majske izbore, kada je Srpska radikalna stranka po treći put predložila Vojislava Šešelja za poslanika, koji je 2003. godine otišao u Haški tribunal.

Unija Roma Srbije saopštila je da je spremna da prihvati bivšeg funkcionera Crvene zvezde Dragana Džajića kao "jednog od glavnih kandidata za poslanika" na svojoj listi za izbore 11. maja 2008. godine.

Unije Roma je u saopštenju izrazila protest zbog tretmana Džajića, koji je u pritvoru tokom istrage o navodnim finansijskim malverzacijama pri transferu fudbalera.

Bez namere da ulazimo u pravnu stranu tog slučaja, naša stranka svesna je notorne činjenice da su, na žalost, čak zločinci i okoreli kriminalci tretirani korektnije od Dragana Džajića, saopštila je Unija Roma Srbije i apelovala da se Džajiću omogući da se brani sa slobode.

"Zbog neprocenjivih zasluga za sport u našoj zemlji i rezultata kojim je Džajić proslavio i Srbiju i bivšu Jugoslaviju širom Evrope i sveta, Unija Roma Srbije spremna je da prihvati Dragana Džajića kao jednog od glavnih kandidata za poslanika na svojoj listi za izbore 11. maja 2008. godine", navodi se u saopštenju.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE