• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS: "Ne vodimo mi prljavu kampanju"

Funkcioner DSS Predrag Bubalo izjavio je da ta stranka ne vodi "prljavu kampanju", već da takvu kampanju vode oni koji građane plaše samoizolacijom.

 DSS: "Ne vodimo mi prljavu kampanju" Izvor: MONDO

"Prljava kampanja je priča o samoizolaciji i plašenje građana da će pasti nebo ako oni ne pobede", naglasio je Bubalo na konferenciji za novinare DSS.

On je objasnio da je lider Nove Srbije i koalicioni partner DSS Velimir Ilić izjavom da će Boris Tadić biti kriv za svaki život koji bude izgubljen na Ibarskoj magistrali "simbolično hteo da kaže kako se pojedinci odnose prema velikim projektima".

Portparol DSS Andreja Mladenović je komentarišući intervju ministra odbrane i potpredsednika Demokratske stranke Dragana Šutanovca dnevnom listu "Blic" ocenio da je namera Šutanovca da se "pomogne Amerikancima i da umesto njih srpski vojnici ginu u u Avganistanu".

Mladenović, koji je Šutanovca nazvao "simpatizerom NATO" alijanse, rekao je da je takva namera "sprečena na vreme vojnom neutralnošću Srbije i da srpski vojnici neće ginuti za druge".

"Simptomatično je da Šutanovac, kao istaknuti zagovornik NATO, takvim izjavama daje za pravo onima koji hoće Srbiju da vide u toj vojnoj alijansi. Ono što provejava je da se Šutanovac nameće za premijera ispred koalicije Čanak -DS -G17plus i verovatno bi u programskom smislu, glavni njegov cilj bio da se naši vojnici šalju u mirovne misije u Avganistan i Irak", rekao je Mladenović.

Portparol DSS je ocenio da će građani 11. maja dati odgovor na sve ovakve ideje, a smatra da će koalicija DSS - NS imati mogućnost da formira Vladu i da takve ideje neće moći da se ostvare u Srbiji.

Reagujući na izjavu Šutanovca da DSS na Kosovu i Metohiji "sprovodi stranačku politiku", Mladenović je konstatovao da "neko ko šalje srpske vojnike u Avganistan nema prava da deli lekcije ko je šta koordinisao u Beogradu".

Optužbe DS da se DSS zalaže za podelu Kosova, portparol DSS je ocenio kao "vid prljave kampanje" koalicije DS-Dinkić-Čanak.

"Ne znam na koju oni podelu misle i ko je tu podelu predložio? Jasan je predlog sporazuma koji je ponuđen UNMIK-u. O tome da se definiše odnos sa UNMIK-om se razgovara, ali nema govora o bilo kakvoj podeli", naglasio je Mladenović.

On je napomenuo da kad je u pitanju Kosovo može da se "ćuti" ili da se priča da "nećemo priznati nezavisnost Kosova", ali da je situacija na terenu drugačija i zahteva reagovanje".

Koalicija DSS -NS zadovoljna je početkom kampanje, a u utorak će njeni lideri Koštunica i Ilić posetiti Topolu, Mladenovac, Aranđelovac, a u sredu Sremsku Mitrovicu, Šid i Rumu, najavio je Mladenović.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE