• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanišić i dalje u depresiji, nesposoban za suđenje

Suđenje Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću zvanom Frenki nije ni u utorak počelo pred Haškim tribunalom

 Stanišić i dalje u depresiji, nesposoban za suđenje Izvor: MONDO

Stanišić je zbog kamena u bubregu u bolnici i istovremeno, po nalazu psihijatra, privremeno nesposoban za suđenje usled teške depresije.

Stanišić, bivši načelnik Službe državne bezbednosti Srbije, i njegov pomoćnik Simatović optuženi su za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH 1991-95.

Predsedavajući sudija Patrik Robinson je u sudnici pročitao izveštaj pritvorskog lekara Paulusa Falkea po kojem je Stanišić prošlog četvrtka hitno prebačen u hašku bolnicu Bronovo zbog napada izazvanog kamenom u bubregu.

Posle pregleda, on je vraćen u Sheveningen i smešten u pritvorsku bolnicu u kojoj će biti najmanje sedam dana radi lečenja.

Sudija Robinson je pročitao i nalaz nezavisnog psihijatra po kojem Stanišić pati od "teške depresije sa psihotičnim obeležjima".

Prema tom nalazu, Stanišić je u ovom trenutku "očito nesposoban za suđenje sa čisto psihijatrijskog gledišta".

Stanišiću su promenjeni lekovi protiv depresije i učinak je pozitivan, ali ne treba očekivati da će on biti sposoban za suđenje u naredna tri meseca, a "moguće i šest meseci", citirao je sudija Robinson izveštaj psihijatra.

Pošto je početak suđenja već treći put odložen, sudsko veće za sredu je zakazalo raspravu na kojoj će saslušati argumente odbrane i optužbe o tome kako nastaviti postupak, imajući u vidu pravo drugooptuženog Simatovića na brzo i pravično suđenje.

Kao moguća rešenja o kojima će strane raspravljati, sudija Robinson naveo je, između ostalog, izdvajanje postupka protiv Simatovića ili odlaganje početka suđenja.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE