• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: NATO-u odgovara ovakva situacija u BiH

Autor SRNA

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović ocijenio je da NATO i zapadni dio civilizacije neće da riješi pitanje članstva BiH u NATO, jer im ovakva situacija odgovora da bi ovdje pravili probleme.

 Radmanović: NATO-u odgovara ovakva situacija u BiH Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba


"O NATO savezu smo govorili dugo i apsolvirali tu temu iako vidim da neki sada ponovo izvlače pisma i potpise. Oni ne razumiju da NATO i zapadni dio civilizacije neće da se to pitanje da riješi jer, da su željeli, bili bi u NATO-u godinu dana nakon što smo usvojili Zakon o Oružanim snagama BiH", istakao je Radmanović, nekadašnji član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, u intervjuu za izdanje "Nedeljnika" za Republiku Srpsku.

On je dodao da je na početku put ka NATO-u bio ubrzan, a vremenom se usporavao i potpuno stao.

"Meni je jasno o čemu je tu riječ. NATO-u smo postali nevažni, ne vide u nama nikakvu snagu, ne možemo im pomoći", rekao je Radmanović.

Na pitanje šta se promijenilo da sada ima drugačiji stav u odnosu na prije osam godina kada je uputio pismo tadašnjem generalnom sekretaru NATO-a Japu de hop Sheferu u kojem se zalagao za što brži ulazak u alijansu, Radmanović je potvrdio da je pismo napisao, ali da nikoga nije molio, niti kukao, kako to sada opozicija u Republici Srpskoj predstavlja.

"Sasvim normalno pismo je bilo u pitanju, sročeno kao stav Predsjedništva BiH, a posljedica je svega što se događalo ranije. Moje prvo putovanje kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH 2006. godine bilo je u Brisel na pristupanje Partnerstvu za mir. Sve je urađeno prije mog dolaska, ja sam samo potpisao. I oni govore 'Eno njega, on je potpisao'. Pa jesam, logično je bilo da potpišem", rekao je Radmanović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE